Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Večnamenska dvorana Vitomarci

Z mesecem septembrom je naš kraj pridobil pomembno investicijo, obnovljeno večnamensko dvorano. Stara je bila močno potrebna obnove, saj je bila dotrajana, oprema pa zastarela.
Dvorano uporablja večina društev v naši občini za svoje aktivnosti. Najpogosteje jo uporablja Kulturno umetniško društvo Vitomarci, ki v njej večkrat predstavi dramske igre. Z dolgoletno tradicijo in uspehi v domačem kraju ter širši okolici si zaslužijo boljše pogoje dela, zato bo nov in moderen domači oder dobra motivacija za naprej. Dvorano bodo uporabljala tudi ostala društva za razne predstavitve in druge aktivnosti.

V zgornjih prostorih bodo urejeni skupni prostori za društva in manjša kuhinja za potrebe pogostitev. V stavbi bo urejena knjižnica za izposojo knjig.

Oder je opremljen z moderno odrsko in scensko tehniko ter akustiko, ki bo omogočala dovršene gledališke predstave kot tudi predvajanje filmov, saj bo dvorana lahko občasno delovala kot kinodvorana.

Dvorana je višja in svetlejša, v njej so moderno urejene sanitarije in v kletnih prostorih kotlovnica. Za njo je na novo urejen dovoz in parkirni prostori.

Na novo dvorano bomo vsi ponosni, tisti ki jo uporabljajo za svoje aktivnosti in tisti, ki jo občasno obiščemo ob raznih priložnostih, kot je ogled gledališke igre ali razstave.

Otvoritev bo predvidoma po 15 novembru 2012.

Oglejte si tudi