Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Aktivnosti v sadjarsko vinogradniškem društvu

Prve spomladanske delovne aktivnosti so se v našem sadjarsko - vinogradniškem društvu pričele 10.3.2013,  z rezjo potomke stare vinske trte sorte Modre kavčine in Žametne črnine na trgu pred cerkvijo Sv. Andraža, kjer trta lepo uspeva. Pri tej rezi smo izbrali tudi novega viničarja trte Marjana Druzovič, ki je zamenjal dosedanjega Edija Kupčič.

Izvedeno je bilo tudi ocenjevanjne vin skupaj z vinogradniškim društvom Juršinci dne: 23.4.2013 v Juršincih. Iz našega sadjarsko vinogradniškega društva so bile  Zvsti ocenjene s srebrnim priznanjem in sicer  so bili prisotni vinogradniki Veršič Karl, Počivalnik Tilika, Fekonja Viktor, Fekonja Alojz in Rebrec Ivan z najvišjo oceno 18,06 kateri je dosegel še pri sorti Laški rizling zlato priznanje 18,26. Druzovič Albin je donegoval zlati Kerner z oceno 18,26,  Druzovič Marjan je zraven srebrne Zvrsti, Modre frankinje in Sivega pinota dosegel zlato priznanje še za sorte Chardonay,  Traminec, Rumeni muškat in najbolje ocenjeni Sauvignon z oceno 18,30. Simon Druzovič je prispeval zlati Chardonay, Sivi pinot, Traminec, Rumeni muškat in predikat Zvrst ledeno vino letnik 2011 z odlično veliko zlato oceno 19,30.
Izkazala sta se tudi naša najstarejša člana društva, tudi po staležu vinogradništva Druzovič Janez z zlatim Sauvignonom in Renskim rizlingom z oceno 18,30, ter Kupčič Edi kateri je predstavil kar tri predikatna vina in sicer Sauvignon poz. trgatev l. 2012, Dišeči traminec izbor l. 2012, ter Dišeči traminec jag. izbor l. 2011 z oceno za Veliko zlato priznanje 19,12.
Vsem vinogradnikom za dosežen rezultat iskrene čestitke, saj le oni vedo da je trud celega leta odlično poplačan.

Lep pozdrav

Ksenija Druzovič

Oglejte si tudi