Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Uspeh pevcev FS KUD "Franc Ilec"Loka-Rošnja

V soboto, 24. marca 2012, je v Ljubljani potekalo 1. Državno srečanje pevskih programov folklornih skupin. Organizator prireditve je bil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Prireditev je nosila naslov “Pa ta viža NI preč 2012”. Na srečanje se je prijavilo 21 skupin iz cele Slovenije, izbor za srečanje tekmovalnega pomena pa je izbrala posebna komisija v sestavi: Mojca Lepej, mag.Simona Moličnik in dr. Urša Šivic.

 

Naša skupina v sestavi: Branko, Jože in Jure je nastopila kot predzadnja, a je njihov nastop sodil v vrh večera. Pevci KUD Franc Ilec Loka – Rošnja so na srečanju dosegli prvo mesto. Za svoj uspeh so prejeli denarno nagrado in direktno uvrstitev na zaključno državno srečanje pevcev in godcev ljudskih viž novembra v Cerkvenjaku.

 

Strokovno oceno in obrazložitev je podala dr.Mojca Kovačič, sodelavka Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU in po njenih besedah je naše pevce zaznamovalo lepo in polno ubrano petje, pravi repertoar in odlična

harmonija. Zmagovalcem srečanja lahko prisluhnete preko radijskih sprejemnikov, 14. aprila 2012, ob 17. in 23. uri na radiu Ognjišče in 17. aprila 2012 ob 20. uri na radiu Slovenija 1. V živo pa jim lahko prisluhnete že jutri ob 18. uri, v večnamenski dvorani OŠ Starše na praznovanju 25. letnice KUD Franc Ilec. Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi