Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Zaključna ekskurzija

V sredo, 29. 5. 2013, smo se učenci 4. b iz Marjete z učenci 4. a in 4. c iz Starš odpeljali na zaključno ekskurzijo. Avtobus nas je pobiral po postajah.
 

Najprej smo se odpravili v kraj Olimje. Tam smo si v samostanu ogledali cerkev in tretjo najstarejšo samostansko lekarno v Evropi. Po zanimivem ogledu smo pešačili do bližnje Čokoladnice. Izvedeli smo, kako in koliko časa že izdelujejo domačo čokolado.

 

Za tem smo se odpeljali v deželo pravljic. Sprejela sta nas vodič in velika čarovnica. Ko smo si ogledali vso deželo junakov iz pravljic, smo se odpravili v Rogaško Slatino. Okrepčali smo se s sladoledom in videli tudi vrelec mineralne vode Donat Mg. Med potjo iz Rogaške Slatine smo opazili še tovarno, kjer izdelujejo kristalno steklo.

 

Naslednja postaja je bila v mestu Rogatec. V muzeju na prostem nam je vodička pokazala staro panonsko hišo, kjer so živeli otroci iz zgodovine. Tla v hiši so bila ilovnata. Videli smo še veliko kmečkega orodja, kozolec in poseben vodnjak, ki ima obliko čaplje.

 

Med potjo domov mi je bilo najlepše, ko smo na avtobusu zaploskali sebi, učiteljicam, šoferju in vremenu. Zdi se mi, da smo domov vsi prišli izmučeni. Bilo je lepo in zanimivo, zato upam, da se bo takšen izlet še kdaj ponovil.

 

DOMEN VESELKO, učenec 4. b POŠ Marjeta

 

(Fotografije: Daša Jakol)

Oglejte si tudi