Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Pikapolonica je našla svojo mamico …

V četrtek, 21. 3. 2013, se je v GD Trniče odvijala prireditev z naslovom »Ali bo pikapolonica našla svojo mamico«. Namenjena je bila vsem, ki imajo radi otroško domišljijo.
 

Pikapolonica je s pomočjo učencev podružnične šole Marjeta iskala mamico, se ob tem zabavala in se naučila veliko novega. Do mamice so jo učenci, učiteljice in kuharica popeljali ob igri, plesu, petju in dramatizaciji. V veselem pričakovanju, da bo našla mamico,  je pikapolonica Pika – učenka Alja iz 3. razreda – neizmerno uživala in se prepuščala otroški domišljiji, ki je bila brez meja.

 

Vsi so z velikim zanimanjem spremljali Piko na poti skozi razrede ter radovedni čakali, ali ji bo uspelo najti  mamico. Ko je obiskala vse razrede, jo je seveda našla, jo objela in se veselila z njo. Ob srečanju z mamico je marsikateri mami, babici in še komu po licih spolzela solza sreče. Ta solza je povedala veliko več, kot lahko pove beseda hvala – beseda, ki jo nemalokrat izrečemo svoji mami. S srečnim koncem Pikinega iskanja so se obiskovalci veseli razšli in domov odnesli kanček otroške igrivosti. Med njimi so bili tudi župan občine Starše Bojan Kirbiš z ženo Metko, pomočnik ravnatelja Živan Klajderič in pomočnica ravnatelja za vrtce Nada Smolinger.

 

Idejni vodji prireditve, ki je bila tudi letos nekaj posebnega, sta bili učiteljici Daniela Šabeder in Janja Snežič.

 

Besedilo prispevala: Janja Snežič

Fotografije: Daša Jakol (več fotografij poiščite na spletni strani POŠ Marjeta)

Oglejte si tudi