Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje starejših v Brunšviku

Tudi letos se je Občina Starše odločila, da na že tradicionalno srečanje povabi starejše občane nad 70 let. Na desni strani kanala se je prireditev odvila v nedeljo, 4. 11. 2012, v Brunšviku. Za organizacijo so poskrbeli mlajši člani DU Marjeta, ki jim je s skrbnim delom uspelo, da so se starejši počutil zelo dobro.

V uvodu prireditve je prisotne občane in povabljene goste pozdravil predsednik DU Marjeta Ivan Marčič ter napovedal potek prireditve. Besedo je predal županu Občine Starše Bojanu Kirbišu, ki je poudaril, kako pomembna je pomoč ljudem in delo humanitarnih društev v občini, nato pa starejšim zaželel veliko zdravja in uspeha ter zadovoljstva pri skrbi za potomce. Goste je pozdravil tudi predsednik DU Starše in častni občan Občine Starše Drago Koser. Srečanja sta se udeležila še podžupan Adolf Šerdoner in tajnik društva Franc Štumberger.

 

V kulturnem programu, ki je sledil, so nastopile ljudske pevke Šentjanževke in učenci POŠ Marjeta. Vodja kulturnega programa učiteljica Daša Jakol je v uvodu občinstvo nagovorila z zgodbo o podarjenem šopku, nato pa dejala, da so tudi sami prisotnim v dar pripravili prav poseben šopek, spleten iz deklamacij, zapetih pesmi, odigrane igre in zaigranih skladbic. Vse so v zaokroženo celoto s svojimi učenci povezale učiteljice inštrumentalnega krožka in posameznih razredov. Da prireditev dolgo ne bo šla v pozabo, je s fotografiranjem poskrbela učiteljica Janja Klajderič.

 

Najstarejši občani iz posameznih vasi, Neža Jevšovar iz Prepolj, Marica Skodič iz Trnič, Marija Klasinc iz Marjete in Franc Majcen iz Brunšvika, so ob koncu prireditve bili deležni še posebne pozornosti – iz rok predsednika in tajnika društva so prejeli šopke cvetja.

 

Po kosilu je za prijetno popoldne poskrbel še ansambel Štajerski obmejni trio. 

Oglejte si tudi