Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Drage občanke in občani!

Pomladanska čiščenja so v polnem teku, še posebej pred prazniki, ko imamo radi urejene in čiste domove. Pred časom smo čistili tudi Občino Starše, čisto okolje in narava pa zagotavljata boljše bivanjske pogoje (tudi čistejšo vodo) in tudi boljše počutje ob sprehodih po naši občini.

Naša občina je že pred leti skrbela za ustrezno ločevanje in zbiranje odpadkov v zbirnem centru v Zlatoličju, kjer bomo dosledno upoštevali pravila odlaganja. Tako od občanov in občank delavec na deponiji zahteva osebni dokument in zadnji odrezek plačila Snage. Ta ukrep smo uvedli, saj je sprejem smeti namenjen le občanom naše občine. Odvoz iz ustreznih predelovalnic in deponij kasneje krije občina, nastali stroški pa niso majhni, zato želimo biti v bodoče prepričani, da so tisti, ki pripeljejo smeti na deponijo, resnično upravičeni do odlaganja smeti v Zlatoličju.

 

Delavec na zbirnem centru tako od vas zahteva zadnji odrezek Snage, saj se želi prepričati, da ste vključeni v redni odvoz komunalnih odpadkov in embalaže s strani Snage. Ob tem pa potrebuje še vpogled v osebni dokument, zaradi preverjanja identitete občana, če je ta resnično občan naše občine. Pridobljene informacije se ne uporabljajo v nobene druge namene, kot zgolj za potrditev istovetnosti posameznika. Pri tem ne nastaja nobena zbirka osebnih podatkov, pri kateri bi lahko prišlo do morebitne zlorabe. Da uvedba takšnega sistema ni sporna, nam je v svojem mnenju izrekla tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Zato prosim vse občane za spoštovanje pravil in razumevanje. Za vse informacije sem vam na voljo na tel.: 041 624 562.

 

V prazničnem času, v katerega vstopamo, vam želim vesele in dobrot polne velikonočne praznike.

Bojan Kirbiš,

župan Občine Starše

Oglejte si tudi