Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
2°C
Oceni objavo

Martinovanje v Zlatoličju

 

PGD Zlatoličje je v soboto, 10.11.2012 priredilo v gasilskem brlogu v Zlatoličju že tradicionalno martinovanje s pestrim kulturnim programom. V sklopu martinovanja smo ocenjevali domače avtohtono vino kvinton z domačih brajd. Ob nagovoru predsednika PGD Zlatoličje g. Mladena Fekonje, župana občine Starše g. Bojana Kirbiša in občinskega viničarja ter viničarja PGD Zlatoličje g. Janeza Ekarta je kulturni program popestril z ubranim petjem nonet PGD Zlatoličje. Krst mošta je v vlogi škofa opravil g. Sandi Furek ob asistenci mošteka g. Borisa Radoliča. Petčlanska komisija v sestavi spoštovanih osebnosti občine Starše je ocenila devet vzorcev in ob dodatnem kvizu s področja vinogradništva in vinarstva za lastnike vzorcev, ki so prišli v finale, je prvo mesto dosegel vzorec g. Antona Horvata, drugo mesto g. Antona Papeža in tretje mesto g. Mirka Vidoviča, vsi iz Zlatoličja.  Vsi ti vzorci so bili nagrajeni s praktičnim darilom in diplomo.

Članice PGD Zlatoličje in druge gospodinje iz Zlatoličja so poskrbele, da so bile mize bogato obložene z različnimi vrstami peciva in narezki, za »glavno jed« pa je poskrbelo PGD Zlatoličje s pomočjo odličnega kuharja g. Borisa Radoliča. Seveda ni manjkalo tudi domačega avtohtonega vina kvinton in belega vina, za kar so poskrbeli pridelovalci vina in PGD Zlatoličje.

Ker se je praznoval Sv. Martin, je bila v bogatem programu izvedena tudi licitacija pečene gosi, ki jo je na koncu izlicitiral v zanimivi borbi g. Marjan Pal.

Prijetno druženje krajanov Zlatoličje skupaj z vabljenimi gosti je trajalo pozno v noč. Organizatorji smo si zadali nalogo, da tradicijo martinovanja ohranimo tudi v bodoče, po možnosti še z bogatejšim programom in živo glasbo.

 

Avtor: Janez Ekart

 

Oglejte si tudi