Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Trpotčeva tinktura

Tinktura iz ozkolistnega trpotca je sedemintrideseta tinktura Janeza Javorskega, ki deluje v sklopu ŠD Javor, Sekcija za zelišča.


Trpotčeva tinktura pomaga pri vseh obolenjih dihalnih poti, za pomirjanje in lajšanje suhega in dražečega kašlja. Ščiti pred draženjem, ki sproža kašelj in tako ga blaži. Poleg tega čisti kri, pljuča in želodec. Odlična je za vse, ki so slabokrvni ali imajo slabo kri, slaba pljuča in ledvice, izpuščaje, lišaje ali pokašljujejo, so hripavi ali izredno mršavi, navkljub obilici hrane.

Zunanje je dobra za vse vrste ran, tudi odprtih, prask, ureznin, pikov insektov in ostalih poškodb kože.
Trpotec ima toliko zdravilnih in blagodejnih učinkov, da bi bilo škoda, če bi ga prezrli. Vsebuje silicijevo kislino, čreslovine, vitamina A in C ter veliko kalija, zaradi česar učinkuje diuretično. Če damo liste v čevlje, nas lahko reši tudi žuljev.


Trpotčeva tinktura pomaga pri izkašljevanju, tudi pri kadilcih, vročinskih pljučnih in bronhialnih boleznih, čisti kri, mehur, ledvice, želodec, uravnava prebavo in razkužuje prebavila, mehča blato ter je zato blagodejen pri hemoroidih pa tudi pri vneti črevesni in trebušni slinavki.


Priporočamo 12-15 kapljic Trpotčeve tinkture dvakrat dnevno.
Trpotčeva tinktura je pakirana v stekleničke 50ml.

 

http://trgovina.janezjavorski.si/

www.srce-me-povezuje.si/sdjavor/

 

 

Oglejte si tudi