Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Tinktura iz lana (Linum usitatissimmum)

Tinktura iz lana  50ml
Glavna učinkovina je rastlinska sluz, maščobne kisline, vlaknine, linolenska kislina. Tinktura iz lana znižuje holesterol, varuje pred obolenji srca in ožilja. Raziskava leta 2001 je potrdila, da zdravi ledvična obolenja, leta 2000, da dobro vpliva na arterosklerozo. Lan pomaga ohranjati dober vid pri težavah z mrežnico in drugih starostnih težavah z vidom (siva mrena). Lan je pomemben vir esencialnih maščobnih kislin, ki lahko pomagajo preprečevati nabiranje maščob v tkivih. Laneno olje je najbolj koncentriran rastlinski vir omega 3, ki ga najbolj primanjkuje vegetarijancem. Vpliva dokazano pozitivno na ravne holesterola, zdravje srca in ožilja, pri zdravljenju kožnih bolezni kot so izpuščaji in psoriaza.

 

V ljudskem zdravilstvu je Tinktura iz lana zdravilo za revmatizem in bolezni jeter predvsem zato, ker kot odvajalo odplavlja strupene snovi iz telesa.

 

Tinktura iz lana vsebuje lignin, ki je skozi raziskave pokazal, da zmanjšuje možnost nastanka raka dojke in jajčnikov, ker zmanjšuje aktivnost estrogena, glavnega ženskega spolnega hormona, ki lahko povzroča rast malignih tvorb.

Tinktura iz lana je narejena na Eko kmetiji Pr’Nejc po receptu babic. Je 55 tinktura našega društva. Vse sestavine so z območja Javorske energijske in učne poti in jih tržimo pod brentom Janez Javorski.

Oglejte si tudi