Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Navadni jeglič, trobentica (Primula vulgaris)

Navadni jeglič, trobentica (Primula vulgaris)
je ena od prvih rastlin, ki nam polepšajo travnike, naravo in nas spomnijo na mladost, ko smo skozi njene cvetove piskali, tekajoči po travnikih.

Pater Simon Ašič v priročniku za nabiranje zdravilnih zelišč o trobenticah pravi, da čaj iz svežih, poparjenih cvetov zdravi vse vrste katarjev in spravlja iz telesa zimsko navlako, ki se je nabrala ob neprimerni, enostranski hrani.  Izvleček, ki se nahaja v Tinkturi trobentic vse zdravilne lastnosti trobentic še potencira. Alkohol povleče iz zelišč največ zdravilnih snovi. Tinktura iz trobentic lajša kašelj in bronhitis, nadomešča vitamin C, čisti dihala, posebno pri starejših ljudeh. Tinktura iz trobentic preprečuje ali vsaj blaži pljučnico, čisti kri, ledvice, sečila in odvaja seč.

Trobentice so dodane tudi v Javorsko čajno mešanico, ki jo prav tako izdelujemo na kmetiji z EKO certifikatom.

Trobentica zdravi protin in revmo, zato je Tinktura iz trobentic pravi balzam za te bolnike. Daljše pitje Tinkture iz trobentic ju prežene. Tinktura iz trobentic krepi živce in srce, blaži migreno, živčni glavobol, zmanjšuje drgetanje udov in se obnese pri nespečnosti.

Priporočamo preventivno jemanje enkrat dnevno 12 do 18 kapljic in kurativno do trikrat dnevno po 11 do 17 kapljic v tekočini sobne temperature.

Sestavine  za Tinkturo iz trobentic Janeza Javorskega so iz območju Javorja, kjer jih tudi izdelujemo.



Oglejte si tudi