Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Božični napevi ob Šmarskih jaslicah

Na štefanovo, 26. 12. 2016, so se, kot je že tradicija v Šmartnem, oglasili ubrani glasovi Šmarskih zborov. Letošnji koncert je bil še toliko lepši in mogočnejši, saj so temperaturo v cerkvi dvigovali vsi zbori Prosvetnega društva Šmartno. 

 

Na letošnjem Božičnem koncertu so nastopajoči izvajali dela Slovenskih in tujih skladateljev. » Majhne jaslice moje so srce, ko mi bo težko, On ob meni bo!...« nas nagovarjajo božični verzi. Prazni so namreč dnevi, če se nas ne dotakne toplota luči, če ne širimo sporočila miru, če živimo ta sodoben čas v vsem njegovem plitvem blišču. Prav gotovo lepoto trenutku pričarajo tudi čutno zapete pesmi, saj lepota petja izžareva tudi lepoto srca. Domači župnik g. Janez Kvaternik je  v zahvali pevcem ob koncu izpostavil: »…pevci so nam  pričarali nekaj miline, ki jo sporočajo božični prazniki.«

 

Ta večer so nam polepšali Cum anima pod vodstvom Mance Vidic, Žvrgolevčki pod vodstvom Tine Kastelic, Fantje od fare, ki jih vodi Rudi Vidic in Pevski zbor sv. Martina pod vodstvom Marjance Vidic. Nastopajoče sta na klavirju spremljali Ana Benedičič in Ema Hostnik.

Duha so nam ogreli lepi trenutki doživetega, telo pa smo malce pogreli po koncertu kar pred mežnarijo, ko smo se obiskovalci in nastopajoči še malce zadržali ob toplem čaju, kuhanem vinu in dobrotah pridnih šmarskih gospodinj.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi