Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Visoka zmaga nad RK Krško

Poročilo tekme 1.B DRL; 11. krog

RD HERZ ŠMARTNO – RK KRŠKO 39:27 (19:14)

Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 200, sodnika: Dejan Čretnik in David Leskovec, delegat: Marjan Frelih.


Herz Šmartno: Strmljan 13, Ribarič 1, Sadar 2, Urban Poglajen 2, Bahovec 4, Žižek, Šmejc 3, Luka Poglajen 3, Muratovič (7 obramb), Žan Pregelj 2, Cirar 2, Bučar 1, Avsec 4, Močnik 2, Žurga, Kukovica (3 obrambe). Trener: Filip Gradišek.


Krško: Zorič, Romih 1, Deržič 1, Škafar 1, Sintič 3, Kodrič 1, Dragan 4, Kastelic 2, Glaser 2, Polutnik (13 obramb), Dular 1, Bekrič, Vovk 7, Glogovšek, Kozole (0 obramb), Ban 4. Trener: Igor Deržič.


Sedemmetrovke: Herz Šmartno 5 (2), Krško 2 (2).


Izključitve: Herz Šmartno 0 minut, Krško 4 minute.


Diskvalifikacija: -


Na tekmi sta za Herz Šmartno prvič v letošnji sezoni nastopila Žan Pregelj, ki se je vrnil po poškodbi in Aljaž Sadar, ki se je vrnil iz SVIŠa. Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh sta dobro branila oba vratarja. Šmarska ekipa je prvič resneje povedla v 17. minuti pri rezultatu 10:7, ko je gostujoči trener Igor Deržič zahteval minuto odmora. Šmarska ekipa je nadaljevala dobro igro in do konca polčasa prednost povečala na pet zadetkov prednosti. V drugem delu smo bili priča silovitem naletu domačih, ki so z odlično igro v 34. minuti povedli 23:14, tako da je moral gostujoči trener že takoj reagirati z novo minuto odmora. Sicer hitrim gostom ni ustrezala še hitrejša igra domače ekipe, ki je vsako napako izkoristila v svojo prid. Tudi v nadaljevanju je trener domačih Filip Gradišek z menjavami ohranjal visok tempo, priložnost je ponudil vsem, ki so jo, kljub nekaterim začetniškim napakam, dobro izkoristili. Na koncu zmaga z visokih dvanajst zadetkov razlike, čestitke si zaslužijo prav vsi igralci, vseeno pa moramo dodatno pohvaliti Tilna Strmljana, ki nadaljuje zelo dobro strelsko formo.

Oglejte si tudi