Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Uvrstitev v 1/8 finala pokala!!

RD RUDAR : RD HERZ ŠMARTNO                    30 : 35 (14 : 18)

Trbovlje – Dvorana Polaj, sodnika: Marko in Matjaž Pirc, delegat: Ivan Kaučič.

Rudar: Škrabar, Frece, Polanec 1, Ravkič, Gjerek 2, Ranevski 10, Novak 1, Kozinc 1, Kovač 4, Radulovič, Cestnik 1, Habjan 4, Krajnc, Žagar, Lenart 6, Bučar. Trener: Jaka Keše.

Herz Šmartno: Strmljan 16, Ribarič, Pleško, Cirar 3, Bahovec 1, Šmejc 7, A. Urankar 1, Muratovič, Ža. Pregelj 1, Zakonšek, Avsec 1, Močnik 3, Žurga 2, Kukovica. Trener: Filip Gradišek.

Sedemmetrovke: Rudar  4 (3), Herz Šmartno  7 (7).

Izključitve: Rudar  14 minut, Herz Šmartno  14 minut.

Diskvalifikacije: -

Na pokalni tekmi 1/16 finala Slovenije sta se po dolgih letih na uradni tekmi srečala domači Rudar in Šmartno. Tekma je imala še dodaten poseben pomen, ker se je na klopi Rudarja po dolgih letih spet predstavil Jaka Keše, ki je tudi v Šmartnem pustil velik in nepozaben pečat. Med drugimi je bil tudi dolgoletni trener Filipa Gradiška, aktualnega stratega Šmarčanov ter še številnih drugih igralcev Herz Šmartna. Tekma se je začela izenačeno, na sredini polčasa je nekaj več pobude prevzela šmarska ekipa (5:8, 9:12). Domača ekipa je tik pred koncem polčasa uspela izenačiti na 13:13, ampak je ekipa Herz Šmartno odlično zaključila polčas ter odšla na odmor s štirimi zadetki prednosti. V drugem delu so domači prišli na gol zaostanka pri 20:21. Šmarska ekipa je strnila obrambo, Midhad Muratovič je obranil nekaj "zicerjev", v napadu pa sta Aleš Šmejc in predvsem Tilen Strmljan zadevala, prednost se je začela višati in znašala največ 6 zadetkov. Filip Gradišek je v zadnji četrtini tekme dal priložnost vsem igralcev, ki so tekmo mirno pripeljali do konca. Na tekmi je uradno prvič za člansko ekipo nastopil Anže Urankar, ki se je tudi vpisal med strelce. Čestitamo!!

Oglejte si tudi