Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk

"Od cveta do cveta čebelica leta in v čašice sladke nabira si med."
(Čebelica, Janez Bitenc)

Letos smo se v Vrtcu Ciciban ponovno priključili k vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je ozaveščati otroke in odrasle o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad. Z uživanjem lokalno pridelane hrane izboljšujemo svoje zdravje, saj ima hrana iz lokalnega okolja več vitaminov, zato ima tudi višjo hranilno vrednost, pa tudi okusnejša je. Petkov zajtrk je bil sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka, ki morajo biti pridelani v Sloveniji. Gre za polnovreden obrok in kot tak primeren za dober začetek dneva. Letošnjega medenega zajtrka se  je udeležili tudi naš župan g. Rajko Meserko.
Za ta dan smo se že predhodno z otroki pripravljali s številnimi dejavnostmi. Vzgojiteljice so otrokom prebirale zgodbe o čebelah, ustvarjali smo likovne izdelke, pekli medenjake. Obiskal nas je čebelar gospod Srečo Rozina, ki nam je podaril med.
Ker letos slovenski čebelarji obeležujejo 10-letnico medenega zajtrka, smo se tudi v našem vrtcu odzvali njihovemu povabilu, da ob 10.00 uri zapojemo priljubljeno pesem Čebelar ansambla Lojzeta Slaka. Tako je v vrtcu odmevala pesem Čebelar. Naš številni zborček je spremljal harmonikar gospod Ilovar. Vsem, ki ste obogatili dopoldne v vrtcu, se iskreno zahvaljujemo.

Mojca Dragar, mag. logopedije
Pomočnica ravnatelja

Oglejte si tudi