Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Zaključena prenova šolskih prostorov

V avgustu so v šoli v Štangarskih Poljanah potekala obsežna dela: prenova kanalizacije, sanitarij in kuhinje ter nekdanje garaže. Poseg v zidovje in tlake stavbe in okolice je bil obsežen, časa pa malo, zato je bilo nekaj zaključnih del potrebno izvesti še v prvih dneh septembra. To pa vzgojnoizobraževalnega procesa ni zmotilo, saj smo vsi zaposleni svoje dejavnosti prilagodili nastali situaciji, pri tem pa naleteli tudi na razumevanje in podporo staršev in učencev – tudi za nas se je novo šolsko leto tako kot na ostalih šolah po Sloveniji pričelo 1. septembra.

In kaj smo pridobili?

V sanitarijah je na novo napeljan vodovod, položene nove talne in stenske ploščice, nameščena nova sanitarna oprema, nove predelne stene, radiatorji.

Garaža je izgubila svoje ime, podobo in namen uporabe – preuredili smo jo v kabinet, v katerem bo mogoče izvajati dejavnosti z manjšimi skupinami učencev.

V obe učilnici je na novo napeljan vodovod, tudi tam sedaj teče topla voda. Stene ob novih umivalnikih so zaščitene z novimi ploščicami.

Na sanitarije meji kuhinja, zato je bilo tudi tu marsikaj zamenjano – vodovodna napeljava, talne in stenske ploščice, sanitarna oprema. Stare kuhinjske omarice so dolgo dobro služile svojemu namenu, toda med izvajanjem del se je izkazalo, da so tudi odslužile. V drugi polovici septembra smo jih nadomestili z novim kuhinjskim pohištvom in belo tehniko.

V vseh prenovljenih prostorih so nameščena nova svetila, stikala, vtičnice, vrata.

Na novo je urejena kanalizacija – razpadajoče betonske cevi so nadomestile cevi iz sodobnejših materialov.

Odgovorni na Občini Šmartno pri Litiji so prisluhnili našim opozorilom na pomanjkljivosti na 42 let stari šoli kot tudi našim predlogom in željam ter povsem upravičeno namenili sredstva za obnovo in prenovo objekta. Zahvaljujem se jim v imenu vseh, ki uporabljamo ta objekt. Učenci, ki jih vzgajamo k spoštovanju skupne lastnine, bodo skupaj s svojimi učiteljicami zagotovo vrsto let uporabljali nove pridobitve.

Pa smo s to prenovo našo majhno šolo prenehali posodabljati? Prav gotovo ne. Imamo že nove predloge in načrte za spremembe, ki bodo čez nekaj let zagotovo prišli na vrsto za uresničitev.

Oglejte si tudi