Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

DEJAVNOSTI DRUŠTVA UPOKOJENCEV V MESECU MARCU 2016

V mesecu marcu je bilo naše društvo zelo aktivno, saj je ob rednih pohodih v okolico Šmartna izvedlo 8. marca, na Dan žena, nagradni izlet za vse prostovoljce in prostovoljke, ki delujejo v projektu »Starejši za starejše«, v slovensko Primorje. Da smo zapolnili proste sedeže v avtobusu, smo s seboj povabili tudi nekaj ostalih članov društva.


Kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi smo se odpravili v Zdravilišče Krka, v Strunjanu. Ob prihodu so nam v hotelu Talaso pripravili dobrodošlico s kozarcem Refoška in nam predstavili celotno ponudbo zdravilišča, ter nam na multiviziji prikazali celoten strunjanski narodni park.
Več kot polovica izletnikov se je odločila za 3 urno kopanje v hotelskem bazenu z morsko vodo, ostali pa smo si ogledali najvišje ležeče soline ob Jadranski obali v Strunjanu. Tudi tu smo si v eni od muzejskih solinarskih hiš ogledali na multiviziji celoten strunjanski park in klasičen način pridobivanja soli, ki ga v strunjanskih solinah še vedno izvajajo. Prav tako pa smo spoznali podvodni svet v strunjanskem zalivu. Navdušeni smo bili nad prenovo celotnega zaliva, ki so ga izvedli v lanskem letu s pomočjo evropskih sredstev, predstavili so nam tudi urejene in označene pohodne poti v okolico Strunjana, ki potekajo do Pirana in Portoroža ali pa v smeri Izole.
Po kosilu v hotelski restavraciji smo se zbrali vsi udeleženci izleta v predavalnici, kjer smo prisluhnili g. Barbari Šmon, ki nam je predavala na temo »Hvaležnost in spoštovanje«.
Pred odhodom domov smo se ustavili še na ekološki kmetiji BEM, nad Koprom, kjer smo imeli degustacijo ekološko pridelanega olivnega olja, prav tako pa smo ga lahko tudi kupili.
Dež nam je še kar prizanašal, saj je padal le takrat, ko smo bili na vožnji in nas ni oviral med našim izletom.
V društvo vabimo tudi vse upokojence, ki še niste včlanjeni, saj boste pomladili naše vrste in nam s svojo vizijo aktivnosti upokojencev pripomogli k večji prepoznavnosti našega društva in tudi sami obogatili svoje čim bolj aktivno preživljanje prostega časa. V društvu nam primanjkuje mlajših kolegov, ki bi popestrili našo dejavnost tako na področju tekmovanj, pohodništva, izletniške in socialne dejavnosti. Vabimo tudi vse, ki obvladate delo na računalniku.

Oglejte si tudi