Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Delavnice za pripravo Strategije razvoja turizma v občini Šmartno pri Litiji

Občina Šmartno pri Litiji je turizem prepoznala kot enega izmed ključnih razvojnih potencialov, zato se je lotila priprave strategije razvoja turizma za obdobje 2016 do 2020.
 

 

Osnovni namen priprave strategije je urediti področje turizma in pripraviti predloge za razvoj občine Šmartno pri Litiji, poleg tega pa naj bi proces priprave dokumenta povezal vse tiste, ki turizem prepoznavajo kot svojo priložnost in pričakujejo podporo občine.

Cilj priprave Strategije razvoja turizma in pa izpeljanih delavnic je preveriti potenciale za razvoj te gospodarske panoge v občini in realne možnosti umestitve določenih projektov v srednjeročni razvojni program občine.

Rezultat priprave Strategije razvoja turizma v Občini Šmartno pri Litiji  bo analiza trenutnega stanja in analiza potencialov za razvoj turizma, postavitev strateških ciljev in določitev poti za njihovo realizacijo preko razvojne strategije z akcijskim načrtom.  Pri pripravi analize stanja občine, ki je prva faza priprave Lokalnega razvojnega programa, je posebnega pomena vključevanje lokalne skupnosti, zato je delovna skupina organizirala več delavnic po različnih območjih v občini.

Zadnja delavnica se je odvijala na Primskovem v ponedeljek, 19.10. 2015 in tudi tu so se je udeležili predstavniki različnih organizacij in aktivni posamezniki, ki želijo videti napredek tudi pri razvoju možnosti za izboljšanje turistične dejavnosti in imajo željo po pozitivni spremembi ter po sodelovanju in povezovanju med sabo in z občino. Dosedanji zbrani podatki pričajo o tem, da si številni turistični akterji v občini želijo izboljšanje cestne infrastrukture, želijo si tudi več in boljšega sodelovanja z javnim sektorjem, največji problem pa vidijo v pomanjkanju obcestnih oznak njihove dejavnosti ter v mačehovskem odnosu države, ki s svojimi pravili zavira razvoj turizma, pa čeprav je eden večjih podsektorjev gospodarstva.

 

Delovna skupina bo zbrane podatke podrobno analizirala, jih vključila v strategijo, ključni razvojni projekti pa bomo posredovali tudi Regionalni destinaciji Osrednja Slovenija, ki zbira podatke za pripravo strateških dokumentov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.


Oglejte si tudi