Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Noč čarovnic na gradu Bogenšperk

Tudi letos je na gradu Bogenšperk potekala že tradicionalna prireditev za Noč čarovnic. Javni zavod Bogenšperk, organizator prireditve, je k sodelovanju povabili več organizacij, ki združujejo aktivne mladostnike z bujno domišljijo.
KUD Valvasor je poskrbel, da so bili obrazi obiskovalcev atraktivno poslikani, Mladinski center Litija pa je grajsko klet začaral v strašljiv ambient z grozljivim labirintom in mučilnimi napravami, ob vhodu v vodnjak pa je strašil oživeli mrtvec. V kleti je bilo zagotovo najbolj grozljivo, strah pa so lahko občutili vsi, ki se niso preveč ustrašili orjaške čarovnice, ki je goste začarala pri vhodu na grajsko posestvo.

Obiskovalci so si poleg grajske kleti lahko ogledali tudi nekatere zbirke v gradu, ki so bile prefinjeno dekorirane, a tako strašljive, da bi se jih bil ustrašil sam Janez Vajkard Valvasor, ako bi stopil v prostor. Lahko so sodelovali pri kreativnem izrezovanju buč ali pa se pomerili v tem, čigav krik je najbolj glasen in strašljiv. Med vsemi čarovnicami, ki so zadnjo noč v oktobru priletele na grad Bogenšperk, pa so izbrali tudi »naj čarovnico bogenšpersko«.

Program ob gradu je bil pester za najmlajše, mlade in tudi za mlade po srcu. Za žejna grla in lačen trebušček je bilo dobro poskrbljeno, prav tako so strojničarji s svojimi izdelki popestrili dogajanje za gradom. Na odru so si obiskovalci tekom dneva ogledali gledališko predstavo Družinskega gledališča Kolenc, nastop cirkusantov iz skupine Čupakabra, lahko pa so prisluhnili tudi začaranemu tamburaškemu orkestru iz Šmartna. Ko je padel mrak, pa se je pod zvezdnatim nebom, po katerem so to noč švigale čarovnice, dogajal pravi ognjeni spektakel z naslovom Šola za zmaje.

Dogodek v začaranem gradu je minil v prijetnem in čarovniškem duhu, upamo samo, da so se vse čarovnice uspešno vrnile na svoje domove in da nobena ne bo prezimila na gradu Bogenšperk.

Oglejte si tudi