Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Litija in Šmartno pri Litiji kot skupna destinacija v postopku pridobivanja certifikata Slovenia Green

Občini Litija in Šmartno pri Litiji se kot skupna destinacija pridružujeta zavezi k trajnostnemu razvoju turizma in vstopata v zeleno shemo slovenskega turizma, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. 

Destinacijam in ponudnikom nudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter hkrati omogoča primerjavo z ostalimi zelenimi destinacijami po svetu. Skupna ocena stanja se meri na treh ravneh – med prebivalci obeh občin, turističnimi ponudniki in obiskovalci turističnih točk. 

Prebivalce obeh občin in obiskovalce katerekoli turistične točke v destinaciji Litija – Šmartno pri Litiji prosimo, da nam z izpolnitvijo kratke ankete pomagate pri izdelavi analize trenutnega stanja, na podlagi katere bomo v prihajajočem letu sprejeli ukrepe za izboljšanje kakovosti trajnostnega poslovanja na področju turizma in turističnega razvoja destinacije Litija – Šmartno pri Litiji.

V letu 2016 je v nacionalno shemo vključenih že 17 destinacij z znakom Slovenia Green. Postopek za pridobivanja certifikata Slovenia Green Destination za občini Litija in Šmartno pri Litiji koordinira Razvojni center Srca Slovenije.

Besedilo: Eva Vovk

Oglejte si tudi