Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

»HVALA VSEM LJUDEM DOBREGA SRCA!«

Da dobrota res ne pozna meja, smo Litijani in Šmarčani dokazali na Velikonočni ponedeljek, 6. 4. 2015, ko smo se odzvali na povabilo Pevskega društva Lipa iz Litije in se udeležili dobrodelne prireditve »POVEŽIMO DLANI IN ZDRUŽIMO OBČINI!« Zbirali smo finančna sredstva za pomoč družini Planinšek – Brčan iz Zavrstnika, katerim je pred 14. dnevi pogorelo na hiši in ob njej vse, kar je bilo lesenega. Praktično jim je ogenj uničil celo streho z zgornjim nadstropjem hiše, drvarnico in domače živali.
S prijetnim glasbenim programom so nas obiskovalce navdušili Pevsko društvo Zvon, Moška in ženska vokalna skupina Lipa, Tamburaški orkester Šmartno, Oktet Valvasor, Darko in Manca Vidic z ansamblom, Noreia, Eva Černe in Zbor sv. Nikolaja, niti večera pa sta prepletala Helena Hauptman in Luka Bregar. Nežne melodije, ubrane pesmi in prijeten humor v pesmi in besedi; vse to nas je ogrevalo za dobro. Ta večer so bili z družino Planinšek - Brčan gasilci iz domačega kraja in sosednjih gasilskih društev, ki so se tisto usodno noč borili z ognjem, z njimi smo bili prijatelji in znanci, sosedje, vaščani, ki so družini takoj priskočili na pomoč ter dobri občani občin Litija in Šmartno pri Litiji. Vse nas je sprejela dvorana Pungrt – OŠ Šmartno pri Litiji, katero smo lepo zapolnil. Že sam Anton Martin Slomšek je svaril, naj dveh stvari nikoli ne spregledamo: osebnega poboljšanja in dobrega dela. Okrog 130 nastopajočih nam je bilo ta večer za zgled, saj so za dobrodelnost prispevali svoj nastop, njim pa so se pridružili tudi vsi ostali, ki so ta večer skrbeli, da smo obiskovalci dobro slišali in lepo videli. Ogromno je bilo v teh dneh tudi obrtnikov, podjetij, ustanov ter posameznih donatorjev in sponzorjev, ki delujejo v obeh občinah, pa tudi drugje, ki so lahko priskočili družini na pomoč. Nikoli namreč ne vemo, kdaj se nam bo dobro delo povrnilo, a zagotovo je, da se dobro vrača le z dobrim. Iz srca, vsem in prav vsakomur posebej, se člani družine Planinšek – Brčan zahvaljujejo za izkazano pomoč v dneh preizkušnje; s pomočjo dobrih vaščanovi in obrtnikov iz naše okolice pa ravno v teh dneh dobiva hiša že novo streho.

 

»Za prijatelje si je treba čas vzet…!« smo slišali ob zaključku prireditve iz grl vseh nastopajočih. Da, nekaj najlepšega je, ko imaš ob sebi prave prijatelje in teh ta večer ni manjkalo. S ponosom smo sestavljati mozaik sedanjosti skupaj in verjamem, da smo z dobroto vsaj malo polepšati večer tudi družini in ji poskušali vsaj delno olajšati skrbi teh in prihodnjih dni.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi