Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

DELEGACIJA ZVONA NA PROSLAVI 170 OBLETNICE ZBOROVSKEGA PETJA TYL V KUTNI HORI

                              Delegacija ZVONA na proslavi 170 obletnice

                                     zborovskega petja TYL v KUTNI HORI

 

Po posebnem vabilu našega prijateljskega zbora TYL iz Kutne Hore se je 7 članska delegacija dne 3.septembra udeležila proslave 170 letnice delovanja zbora.

Ob prihodu v Kutno Horo nas je sprejela, pogostila in namestila njihova predsednica gospa Zdenka Malkova. Po krajšem ogledu nam znanih znamenitosti kraja pa smo se pripravili na večerni slavnostni koncert v veličastni cerkvi sv. Barbare ob 19. uri. Podelili so nam častne vstopnice in nas pospremili na za nas rezervirano klop v ospredju takoj za  nastopajočimi.

Slavnostni koncert je bil iz 3 delov – najprej je bil koncert za orgle v F duru, potem je v ospredju – prezbiteriju nastopil orkester '' Filharmonije Hradec Kralove s skladbo Antonina Dvoržaka'' Zlati kolovrat opus 109 - simfonična basen, kot tretji najveličastnejši del pa je bil nastop TYL-a, v sodelovanju z zborom VOX Bohemika iz Češkega Broda – skupaj preko 100 pevcev in ob spremljavi simfoničnega orkestra so odpeli mašo Antonina Dvoržaka v D duru ''Lužanska'' opus – 86 skupaj s solisti sopranom, altom, basistom in tenoristom – g. Zdenkom Licek, ki je zborovodja TYL-a.

Po koncertu smo bili skupaj s predstavniki TYL-a povabljeni na banket v Mestno hišo Kutne Hore, kjer so nas bogato pogostili. Po banketu smo po mojem krajšem nagovoru v Češčini, Tylevcem podelili naše darilo in skupaj z njimi odšli v prijetno pivnico; na kraju prijetnega druženja pa so nas peljali v njihovo učilnico na glasbeni šoli, kjer smo ob klavirski spremljavi g. Zdenka Liceka skupaj peli in se veselili do zgodnjih ur.

V nedeljo, 4.9. smo se udeležili sv. Maše v cerkvi sv. Jakoba skupaj z nekaterimi prijatelji iz TYL-a med njimi go. Zdenko Malkovo, go. Jarko – gostiteljico Medvedov in go. Choutek, ki nam je pozneje pokazala svoj muzej čokolade. Po maši pa nas je pred cerkev prišel pozdravit njihov g.dekan  Jan Uhlir in nas ''požegnal'' za srečno vrnitev domov. Po ogledu muzeja čokolade so nas gospe gostiteljice odpeljale do razglednega stolpa nad Kutno Horo, kjer smo se po krajšem druženju poslovili z željami in z zagotovili, da se zopet sestanemo na skupnih nastopih. Težko je z besedami opisati, kako prisrčno in lepo so nas sprejeli in gostili v Kutni Hori, zato bo to ostalo v našem trajnem spominu.

                                                                                                          Predsednik PD Zvon

                                                                                                            Milan Klančnik 

Oglejte si tudi