Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Projekt TRINNO spodbuja podporno okolje za podjetništvo

Projekt TRINNO

, pri katerem sodeluje Razvojni center Srca Slovenije, se ukvarja s promoviranjem podpornega okolja za podjetništvo v petih evropskih regijah in spodbuja deležnike v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za izboljšanje instrumentov politike na tem področju.

Osrednje teme razvoja Evropske Unije so ustvarjanje novih delovnih mest, ustanavljanje podjetij, rast in inovacije in s temi izzivi se bo ukvarjal tudi projekt TRINNO. Kot rezultat projekta se predvideva izboljšanje strukture upravljanja politik na tem področju. Vodilni partner projekta TRINNO je Arezzo Innovazione iz Italije, Razvojni center Srca Slovenije pa vodi delovni paket Komunikacije in diseminacije in tako skrbi za promocijo projekta navzven.

V okviru projekta bodo pripravljene analize stanja v regijah, ki sodelujejo v projektu, izvedene pa bodo tudi različne izobraževalne delavnice in izmenjave dobrih praks. Organizirani bosta dve večji konferenci na mednarodni ravni v Szegedu na Madžarskem in v Arezzu v Italiji.

Oglejte si tudi