Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Žička kartuzija na sejmu TTG INCONTRI

Na največji in najpomembnejši turistični borzi v Italiji TTG Incontri Rimini, ki je potekala od 9. do 11. 10. 2014, je TIC Slovenske Konjice, v okviru slovenske stojnice in pod okriljem agencije SPIRIT Slovenija, predstavil tudi aktivnosti vezane na praznovanje 850 letnice Žičke kartuzije, ki jo bo ta biser slovenske kulturne dediščine praznoval v letu 2015.
Na 128 m2 veliki slovenski stojnici se je predstavilo 23 slovenskih turističnih organizacij in turističnih podjetij (Slovenska Istra, LTO Kranjska Gora, Kompas, Plaza hotel Ljubljana, TIC Slovenske Konjice, Hotel & Casino Resort Admiral, Terme Krka, SSNZ, Turizem Ljubljana, Hoteli Bernardin, Sportina Turizem, Thermana Laško, HIT Nova Gorica, Sava Turizem, Rogaška hotels & Lotus Terme, Postojnska jama, Terme SPA Rogaška, Fundacija Poti miru v Posočju, Hit Alpinea, Terme Čatež, Agencija Van Gogh, Rimske Terme, Turizem Radovljica).


Nosilec animacije je bila Žička Kartuzija, ki je na stojnici pričarala avtentično okolje meniške celice, v kateri je kartuzijansko umetnost pisanja predstavil Stane Osolnik, umetnik in velik poznavalec starih pisav. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi originalne pergamente, stare knjige, različne inkunabule in stara pisala, za spomin pa s sabo domov odnesli svoje ime zapisano v kartuzijanskem stilu. Zainteresirana javnost organizatorjev turističnih izletov je prejela tudi posebne ugodnosti za skupine in posameznike, ki bodo v letu 2015 obiskali Slovenijo in Žičko kartuzijo.


Turistična borza TTG Incontri Rimini postaja vsako leto večja, tako v smislu pomembnosti, kvalitete razstavljavcev in obiskovalcev, kot tudi po velikosti in priložnostih, ki jih ponuja. Zaradi teh dejstev postaja najpomembnejša turistična borza v Italiji. Je tudi edini sejem v Italiji, ki je član ITTFA (Intternational Tourism Trade Fairs Association). Na njej se vsako leto srečajo glavni akterji mednarodne turistične industrije. Je izjemna priložnost za pridobivanje najnovejših informacij o novostih v turizmu, hkrati pa nudi tudi priložnost sklepanja novih poslovnih kontaktov in lansiranja novih produktov.


Z nastopom na tej borzi smo želeli italijanskemu tržišču predstaviti Slovenske Konjice z okolico, opozoriti na evropsko razsežnost, ki jo je Žička Kartuzija imela v preteklosti in italijanskim turističnim operaterjem ponuditi zanimivo in zaenkrat za italijanski trg še neodkrito destinacijo, ki se med drugim poteguje za pridobitev znaka Evropske kulturne dediščine. 


TIC Slovenske Konjice

Oglejte si tudi