Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Konjiški maraton zdaj državno prvenstvo

2. 4. 2015, Slov. Konjice – 3. Konjiški maraton je na osveženi spletni strani uradno odprl prijave na svoj športni spektakel, ki bo tudi tokrat zadnjo septembrsko nedeljo, 27. 9. 2015. Po tem, ko so lani podirali rekorde v številu prijav s prvega maratona, so letos presenetili že v startu. Konjiški maraton je postal državno prvenstvo v cestnih tekih na 10 km, obstoječima progama pa so dodali še 5-kilometrsko.
Konjiški maraton tretje leto že velja za odlično vsakoletno prireditev na visokem organizacijskem nivoju. Že prvo leto se je kljub dežju nabralo okoli 550 tekmovalcev, lani pa je na prireditvi teklo skoraj 900 ljudi. Ekipa Konjiškega maratona kljub temu znova napoveduje, da nas tokrat čaka še več.

»Po že drugem uspešno zaključenem Konjiškem maratonu smo se obrnili na tekače in njihov odziv. Več jih je izrazilo željo po še krajši progi, primernejši ljubiteljskim tekačem. Po dobrem premisleku tudi uradno odpiramo popolnoma novo traso, dolgo 5 kilometrov in primerno tudi začetnikom,« pravi Anton Noner, predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona.

Konjiški maraton preseneča še z večjo novico. S kvalitetno organizacijo so si pridobili zaupanje Atletske zveze Slovenije in postali državno prvenstvo v cestnih tekih na 10 km. Tako bodo vsi tekači na 10-kilometrski progi sodelovali na državnem prvenstvu.

»Tudi letos je naš cilj, da bo tekačev še več, ampak predvsem zadovoljnih tekačev. Ostajamo predani sloganu "maraton z dušo". Humanitarnost je del našega poslanstva, torej Tek šolarjev in Tek občanov ostajata.« S humanitarnima tekoma so že lani polnili lokalne šolske sklade. 3. Konjiški maraton bi naj bil tudi tekaška prireditev ansamblov. Kvalitetne narodno-zabavne skupine bodo upravičevale status domačnosti podpohorskega maratona.

Prijave na 3. Konjiški maraton so že odprte in potekajo preko popolnoma sveže spletne strani www.konjiskimaraton.si. »Prvega aprila smo prav zares odprli cenovno najugodnejše prijave. Tisti, ki želijo teči v družbi najmanj 9 sotekačev, pa naj vendarle počakajo do 1. maja, ko odpremo še skupinsko prijavo. Se vidimo 27. septembra!«

Oglejte si tudi