Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Dan več za odbojko

OneDayMore4VOlleyball je bil vseevropski dan odbojke, za katerega si je evropska odbojkarska zveza izbrala ravno 29.februar. Po Evropi je na ta dan igralo odbojko več kot 50.000 ljudi. V Sloveniji je bilo v projekt vključenih 20 društev z več kot 850 udeležencev.
Svoje so v mozaik vseevropskega dogodka prispevali tudi v Dravinjski dolini, natančneje v Zrečah, saj je bil organitiran dan odbojke za vse deklice z namenom promocije tega, vse bolj uspešnega športa, v Sloveniji. V štiri in pol urenem progranu so organizatorji pripravili za vsako starostno skupino določen program, katerega zanimivost so bili odigrani seti do 29 točke in ne do 25, kar je običajno za odbojko. V progran so vabili predvsem občanke Zreč, Sl. Konjic, Oplotnice in VItanja.

V pestro šporno popoldne se je vključilo kar 90 deklic in športnic v skoraj vseh starostnih kategorijah: super mini, mini, mala, starejše deklice in članice. Za več je bila pa tudi že prostorska omejitev. Glavni namen akcije je bil spoznavati odbojko in se zabavati. Tekmovalnost je bila tokrat bolj ob robu. V tem duhu so tudi najmlajše selekcije, super mini in mini, najprej vadile spretnosti na dolgem in zapletenem poligonu z različnimi vajami. Na koncu pa so se tudi preizkusili v igranju odbojke.
Mala odbojka je odigrala tekmo med Zrečami in Sl.Konjicami, saj OK Swatycomet Zreče deluje tudi na OŠ Ob Dravinji v Sl.Konjicah in tako ponuja ta lep šport tudi deklicam na konjiškem. Čeravno je bil razultat drugorazrednega pomena, so zrečanke priške večkrat do 29 točke v nizu. Konjičanke, ki sicer trenirajo pod strokovnim vodstvom OK Swatycomet Zreče in s trenerjem iz Sl.Konjic, pa kljub svoji mladosti niso prav veliko zaostajale.
Starejše deklice so znotraj svoje selekcije naredile dve ekipi in na centralnem igrišču pokazale dosti lepih in izdelanih akcij, kar se za ekipo, ki je še vedno v bolju za sam vrh v A ligi v državi, tudi spodobi. Tako so napovedale pravo poslastico, ki je bila predvidena s prijateljsko tekmo med OK Swatycomet Zreče in OK Celje.
Tudi v članski prijateljski tekmi ni bil prvotnega pomena rezultat, temveč ODBOJKA, igra za gledalce. Sami rezultati so se sicer zapisovali, a sta se ekipi po dveh urah razšli z prijateljskimi 2:2 (20:29, 29:20, 29:10, 29:24). Številčna publika, saj jih je bilo na začetku v športni dvorani Zreče preko 100, je lahko uživala v izvrsitni predstavi športne pamoge, ki zaradi uspehov državnih selekcij privablja vse več otrok v svoje vrste.
Orgarnizatorji obljubljajo, da bodo spoznavanje z odbojko kaj kmalu  ponovno ponudili zainteresiranim deklicam. A tedaj v nekoliko drugačni , se zabavnejši, obliki.

Povezave

Facebook
Okzrece
Cev

Oglejte si tudi