Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

»Tradicionalni slovenski zajtrk – Dan slovenske hrane«

Čebelarji čebelarske zveze Slovenske Konjice smo se tudi letos, že osmič zapored, udeležili zajtrka v vrtcih po naših občinah.
Veseli smo, da je ta dan naletel na tako dober odziv vseh, ki nam pomagajo pri predstavitvi  domačega medu in ostale lokalne hrane. Otroci v vrtcih in šolah so tako lahko spoznavali življenje in delo čebel, poizkusili razne medove, izdelovali medeno pecivo in s svojo domišljijo  narisali risbice, ki so dokazovale, da že zelo dobro poznajo  pomen uživanja lokalne hrane.

 

Letos nam je pripadla tudi čast, da smo v svoji sredini gostili delegata iz Avstrije  in predstavnico Čebelarske zveze Slovenije. Lahko sta si sama ogledala potek zajtrka v vrtcu in šoli. Otroci v vrtcu so z navdušenjem narisali veliko risbic, spekli medenjake in nam zapeli pesmico o čebeli Špeli. Tudi v šoli so se učenci potrudili in narisali risbe ter preko projektorja prikazovali razne filme o življenju čebel. Predstavitev projekta  »Tradicionalni slovenski zajtrk – Dan slovenske  hrane« je zelo navdušila tujega predstavnika in zagotovil nam je, da bo dobro prakso zdravega zajtrka prenesel v druge države Evrope.

 

Čebelarji bomo še naprej skrbeli za čebele, da bodo  lahko opraševale  in nam tako zagotavljale kakovostne pridelke. Pomagali bomo pri vzgoji in izobraževanju otrok, mladine in odraslih o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane. Zavedajmo se, da brez čebel ni življenja.

 

Predsednik Čebelarske zveze Slovenske Konjice

Aleksander Žvikart

Oglejte si tudi