Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Kratka predstavitev društva

 

Društvo gibalno oviranih invalidov  Slovenije VIZIJA je invalidska organizacija z delovanjem na državni ravni in v javnem interesu na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Sedež za celotno dejavnost imamo v občini Slovenske Konjice. Programe izvajamo na državni in lokalni ravni.

 

Lokalni nivo delovanja za vsako leto posebej načrtujemo na podlagi interesa ter potreb uporabnikov in uporabnic programov, ki živijo v posameznem lokalnem okolju in se povezujejo v organizacijske enote.

Najbolj aktivni smo v občini Slovenske Konjice v okviru dela Sveta za invalide.

 

Smo neprofitna organizacija. Izvajamo posebne dopolnilne in deficitarne programe za gibalno ovirane osebe, prednostno za ženske. Razvijamo se v družbeno skupino z delovanjem  na področju pravic invalidnih žensk na način, da bi ženske in moški z invalidnostmi ob upoštevanju individualnih potreb imeli enake izhodiščne možnosti za urejanje svojih življenjskih nujnosti. Pri tem sodelujemo z invalidskimi in drugimi nevladnimi organizacijami.

 

Prioritetno izvajamo posebni socialni program »Nasilje nad invalidnimi osebami«, ki vsebuje pet podprogramov za uresničevanje človekovih pravic, za osveščanje in informiranje žensk z izkušnjami nasilja v družini in podprogram Hiša zaupanja, ki nudi varno zavetje in pomoč gibalno oviranim ženskam – žrtvam nasilja v družini. Program je zaprtega tipa, ker vsebuje veliko osebnih in tajnih podatkov, ki jih moramo varovati skladno z zakonodajo in moralno etičnimi normami.

 

Julijana Kralj

 

 

 

Oglejte si tudi