Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

ZBOR ČLANOV PLANINSKEGA DRUŠTVA SLOVENSKE KONJICE

Prelep je bil pogled na polno dvorano Konjičanko, ki so jo zasedli člani PD Konjice, ki so se udeležili rednega letnega zbora planincev. Po uvodni planinski himni »Oj Triglav, moj dom« in še dveh prelepih slovenskih pesmih, ki so jih zapeli pevci moškega pevskega zbora Ivo Štruc, je predsednica Marta Šmalc pozdravila vse navzoče planinke in planince. Zbor so s svojo prisotnostjo počastili župan občine g. Miran Gorinšek ter predstavniki PD Vojnik in PD Dramlje.

Na zboru so podali poročilo o delu društva, poročila vseh komisij, ki delujejo pri PD, finančno poročilo za leto 2015 ter plan dela za letošnje leto. Z veseljem ugotavljajo, da so opravili vse zadane naloge ter opravili ogromno prostovoljnih ur na vseh akcijah (predvsem vzdrževanje planinskih poti, markiranje), vodenih izletov in pohodov pa se je v preteklem letu udeležilo preko 2200 pohodnikov. Društvo beleži 444 članov, od tega 186 mladih.

Na zboru so tudi podelili priznanja za dolgoletno in požrtvovalno delo članov društva in sicer: Bronasti častni znak PZS je prejela Ana Butolen, Srebrni častni znak PZS pa sta prejeli Nada Vipotnik in Marta Šmalc, Planinsko grčo, ki jo podeljuje PD Slov. Konjice pa je prejela Zlata Esih.

Po končanem uradnem delu pa je sledilo potopisno predavanje O ELBRUSU, ki nam ga je predstavil Izidor Furjan iz PD Ptuj.

 

                                                                                                                                                    Marta Šmalc


Oglejte si tudi