Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prijateljevanje z Madžari

V soboto, 6. decembra, so Slovenske Konjice obiskali predstavniki madžarskega kraja Resznek. Delegacijo, v kateri so prevladovali športniki kegljači, je vodil župan István Kercsmár. Odzvali so se povabilu konjiškega društva upokojencev.

Športno srečanje se je začelo na kegljišču v Konjičanki, kjer so se  pomerile moške in ženske ekipe. Župan István Kercsmá je medtem v spremstvu Hede Vidmar Šalamon obiskal pohorski Resnik, natančneje predsednika tamkajšnje krajevne skupnosti Boruta Pačnika. Madžarski Resznek se je namreč v že kar oddaljeni preteklosti prav tako imenoval Resnik, zato je bila že nekaj časa želja gostov, da spoznajo istoimenski kraj v Sloveniji. O njem sta jim v preteklih letih marsikaj povedala ravno Heda Vidmar Šalamon in Arpad Šalamon, ki sta sodelovala na likovnih kolonijah v Reszneku. Beseda je dala besedo in ker v vasi, v kateri živi približno 300 krajanov, radi kegljajo, odločitev, da bo prvo srečanje ravno kegljaško, ni bila težka.


Po tekmovanju so tekmovalce in ostale zbrane v dvorani Konjičanka nagovorili predsednik Društva upokojencev Slovenske Konjice Anton Obrul, župan Reszneka István Kercsmár in podpredsednik društva Štefan Vida. Za prevajanje, tako kot tudi za velik del organizacije, je skrbela Vera Malič.


Srečanje je bilo prijetno, zato ne preseneča, da so se udeleženci dogovorili, da se bodo še srečevali. Spomladi 2015 je predvideno najprej športno srečanje v Reszneku, nato pa obisk pohorskega Resnika v času Jakobovih dnevov.

 

 


 


Oglejte si tudi