Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Poletje s Štorkljino hišo

Štorkljina hiša je hiša prostočasnih dejavnosti namenjenih osnovnošolcem. Med poletjem je odprta med 10. in 14. uro. V njej lahko otroci skupaj z vrstniki svoje poletne počitnice preživijo aktivno. Za organizatorji je že polovica načrtovanega poletnega programa. Tedne aktivnih počitnic so v Štorkljini hiši obarvali tematsko.
Prvi teden v juliju so poimenovali Naravoslovni teden.  Vse dni v tednu so otroci skozi ustvarjalne delavnice in športne aktivnosti odkrivali in spoznavali naravo okoli sebe. Poseben dan je bil četrtek, druženje s skavti, ki so jih skozi orientacijo popeljali med svoje aktivnosti.

Drugi počitniški teden so poimenovali Morski teden. Aktivne delavnice so jih pripeljale do četrtka, ko so se z dvema avtobusoma odpeljali na kopanje v Simonov zaliv. Tradicionalnega izleta na morje se je udeležilo preko 90 udeležencev, željnih morja, kopanja in medsebojnega druženja.

Tretji teden v juliju so poimenovali Španski teden glasbe, kulinarike in plesa. Dnevi so minevali v duhu spoznavanja Španije, njene kulture in kulinaričnih specialitet. V četrtek jih je obiskala učiteljica flamenka Tatjana Kneževič, ki jim je ta ples tudi predstavila, skupaj so se naučili del koreografije in posebne španske izštevanke.

V tem tednu jih je obiskala tudi uspešna teniška igralka Tamara Zidanšek. Veliko radovednih oči je prisluhnilo njenim zgodam o napornih treningih in tekmovanjih po svetu. Skupaj z njo so se odpravili na teniška igrišča, kjer so se športno ogreli in spoznavali prve teniške udarce.

Četrti počitniški četrtek je profesorica kemije in fizike, Margareta Obrovnik Hlačar izvedla poletni vesoljski eksperiment.

Zadnji teden v juliju, poimenovan Konjiški teden, je bil namenjen spoznavanju Slovenskih Konjic. Zaradi slabega vremena je bilo odpovedan četrtkov izlet na Lovrenška jezera.  Deževni dan, so nadomestili s kulinarično delavnico in ogledom filma na velikem platnu v Štorkljini hiši.

Pred njimi je že avgust, kjer otroke čaka še veliko zanimivih aktivnosti. Otroci, vabljeni, da preostanek počitnic preživite v Štorkljini hiši. 

Oglejte si tudi