Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

NA VINCEKOVANJU V PODGORCIH

 

Člani planinskega društva Slovenske Konjice, sekcija Četrtkovci, so se letos ponovno odzvali na prijazno vabilo Turističnega društva Podgorci, ki je organiziralo že 13. Vincekovanje s pohodom.

Podgorci so slikovita vas, razložena pod južnim robom Slovenskih goric, med ravnino Ptujskega polja in gričevnatim svetom južnih obronkov Slovenskih goric. Kakovostne vinogradniške lege omogočajo pridelavo znanih vin, na hribu nad vasjo so številni vinogradi, po katerih je kraj pod goricami tudi dobil ime.

V naselju Podgorci se je tokrat zbralo okrog 300 pohodnikov in v zelo hladnem dnevu in nekaj časa tudi sneženju, so opravili lep pohod po obronkih Slovenskih goric, katerega so ves  spremljale dobrote domačih gospodinj in kletni dosežki gospodarjev. Pri znanem vinogradništvu so pohodniki  navdušeno spremljali svečano rez vinske trte, popestreno s kulturnim programom. Vsak udeleženec pohoda je dobil tudi spominsko rozgo. Ob zaključku pohoda so se pohodniki zbrali v športni dvorani, kjer so si ob toplem obroku in kozarčku njihovih vin nazdravili in si obljubili, da se naslednje leto ponovno srečajo v Podgorcih.

V. Kamenšek

Oglejte si tudi