Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Jesenske čarovniške počitnice v Štorkljini hiši

V času jesenskih počitnic so prostovoljke in prostovoljci Društva prijateljev mladine Slovenske Konjice v Štorkljini hiši pripravili bogat program vsakodnevnih aktivnosti, poimenovanih: Čarovniške jesenske počitnice.  Otroci so tam lahko preživljali svoj prosti čas med 8. in 15. uro. V petih dneh se je dejavnosti udeležilo preko 150 otrok, za nemoteno delovanje je skrbelo kar 17 prostovoljk in prostovoljcev.  

V ponedeljek so otroke obiskali konjiški planinci. Predstavili so jim svojo dejavnost, pokazali planinsko opremo, pripravili kviz in na koncu še tekmovalno igro, iskanje skritega zaklada. Na ustvarjalni delavnici so si otroci izdelali svoje leteče čarovnice.  

Torkove kuharije čarovniških zvarkov se je udeležilo več kot 40 otrok. Skupaj s prostovoljko so pripravljali slastne mufine in zlomljene čarovniške prste. Na ustvarjalnih delavnicah so izdelovali okostnjake in se s kaligrafsko pisavo naučili zapisat svoja čarovniška imena. Dan so zaključili z zanimivimi otroškimi igrami.

Sredin čarovniški piknik je potekal v parku. Poleg piknika so se otroci šemili v mumije, grabili listje, igrali športne igre in izdelali umetniško čarovnico.

V četrtek so za dopoldansko popestritev poskrbeli konjiški taborniki. Otroke so razdelili v skupine, jih popeljali v svojo taborniško hišo in jim razkrili veliko svojih veščin. Na ustvarjalnih delavnicah so izdelovali strašne pajke in duhce iz plastičnih lončkov. Slastno so v Štorkljini hiši zadišale tudi hrenovke, oblečene v mumije.

Najbolj atraktiven pa je bil zagotovo zaključek počitnic. V petek je prvih 16 prijavljenih otrok noč preživelo skupaj s čarovnicami. Najprej so na ustvarjalni delavnici izdelali steklene buče, nato je sledila večerja in kino na velikem platnu, ki pa ga je prekinil obisk čarovnice in kasneje še »Strašnik«, ki ga je poslala čarovnica. Po dolgi, za nekatere neprespani, noči so se po skupnem zajtrku razšli, v vsakem pa bo zagotovo ostalo veliko zanimivih spominov na čarovniško noč.

 

Ajda Purg: »vse dni počitnic  sem preživela v Štorkljini hiši. Bilo je super, najbolj so mi bile všeč delavnice, piknik in spanje v ŠH«.

Urh Hlačar: »najbolj fajn je bilo, da smo lahko dolgo bedeli in gledali film na velikem platnu«.

 

 

Oglejte si tudi