Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Slovenske Konjice

Pridružite se Društvu upokojencev Slovenske Konjice! Društvo je bilo ustanovljeno leta 1951. Sedež ima na Žički cesti 4a v Slovenskih Konjicah. V začetku leta 2014 je združevalo 767 članov. Predsednik društva je že tretji mandat Anton Obrul.

 

Društvo skrbi za bogato ustvarjalno življenje svojih članov, pri tem pa skrbi tudi za osamljene, onemogle in pomoči potrebne vrstnike v okviru programa Starejši za starejše. V društvu delujeta Moški pevski zbor Adolf Tavčar in Ženski pevski zbor DU. Uspešna in v širšem okolju prepoznavna je sekcija za šport in rekreacijo, znotraj katere deluje skupina za tekmovalni šport s kar 180 člani. V slovenskem prostoru izstopajo kegljači, uspešne so strelke in strelci, balinarji, šahisti, tekmovalci v pikadu… Za tiste, ki se ne navdušujejo nad tekmovanji, je dovolj priložnosti za rekreacijo pri redni telovadbi, namiznem tenisu, ali pri nordijski hoji. Veliko izbire imajo tudi vsi tisti, ki si želijo novih znanj in spoznanj. Skupina za izobraževanje pripravlja tečaje angleškega jezika in računalništva, vedno bolj se uveljavljajo ročnodelske delavnice skupine Spominčice ter zeliščarska sekcija Kopriva. Med dejavnostmi, v katere se vključuje največ članov, je na prvem mestu izletništvo in letovanja. Spoznavanje naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije in sosednjih pokrajin ter druženje na letovanjih ali praznovanjih vsaj za nekaj časa napolni dušo in zabriše vsakodnevne skrbi in težave. Prepričajte se tudi sami – v živo in s prebiranjem spletne strani dusk.si

Z vsemi temi dejavnostmi želimo v društvu zagotoviti bogato življenje vsem ne glede na leta. Pridružite se nam, saj bo v družbi življenje vseh lepše in, kar v teh časih ni nepomembno, skupaj smo tudi starejši močnejši!

Oglejte si tudi