Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Za tvoj dar mi je _______ mar!

Prišla je. Tako kot med nas pride vsako leto. Najprej na regijski nato še na lokalni ravni. Lučka, ki ni taka kot tiste, ki tako kot ona,  vsako leto zagorijo po slovenskih mestih.  Lučka s sporočilom, lučka za katero nam je mar.

Tako kot vsako leto je tudi letos najprej zagorela v Betlehemu, nato pa so jo skrbno prenesli na Dunaj, od koder je s slovenskimi skavti  našla pot na naše regijske sprejeme.  S seboj je prinašala sporočilo : Za tvoj dar mi je _____________ mar.

 

Tako smo se v nedeljo,  14. 12., na enem izmed treh regijskih sprejemov  LMB zbrali skavti mariborske regije, ki zajema skavte mariborske nadškofije ter celjske in Mursko Soboške  škofije. Zbrali smo se v mestu, ki leži na meji med celjsko in mariborsko škofijo in nadškofijo - v Slovenskih Konjicah in pokazali da nam je pošteno mar, saj se nas je zbralo okoli 400.

 

Odigrana zgodba po knjigi Bog v metroju nas je popeljala na konjiški metro, na katerega postajah smo raziskovali najrazličnejše kotičke tega mesta. Ob vrnitvi na glavno postajo smo se skupaj odpravili v cerkev sv. Jurija kjer smo obhajali slovesno mašo, ki jo je daroval škof Lipovšek. V sklopu maše je vsak steg prejel svoj plamen, da ga ponese v svoj domači kraj med svoje bližnje.

 

Sprevod  nas je po maši popeljal pred konjiški kulturni dom kjer smo dogajanje z epilogom dramske igre in prijetnim druženjem tudi zaključili.

 

Luč smo nato prenesli vsak v svoj kraj, kjer  bomo njo in njeno sporočilo delili naprej ter se hkrati potrudili, da nam bo ostalo mar tudi dolgo po tem, ko bo njen plamen že ugasnil.

 

Veronika Kavčič

Voditeljica v stegu Slovenske Konjice 1

Oglejte si tudi