Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

VESELE NOTE ZA PRAZNIČNE DNI - 3. DOBRODELNI KONCERT ŠOLSKEGA CENTRA SLOVENSKE KONJICE – ZREČE

Dijaki in profesorji Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče so  v četrtek, 3.12.2015 v zreški kulturni dvorani organizirali že tretji dobrodelni koncert z naslovom Vesele note za praznične dni, katerega izkupiček je bil namenjen za pomoč vrstnikom pri njihovem šolanju. O izjemnem pomenu dobrodelnosti v današnji družbi je uvodoma v svojem nagovoru spregovorila tudi direktorica ŠC Slovenske Konjice-Zreče Jasmina Mihelak Zupančič. Zahvalila se je vsem sodelujočim, donatorjem in sodelavcem, ki so pripravljali ta glasbeni dogodek.

Koncert je otvoril Množični pevski zbor dijakov ŠC s pesmijo Le verjemi v ljubezen, ki na simbolni ravni poudarja smisel in namen prireditve. Letošnji izvajalci, izključno dijaki ŠC, so s pestrostjo izvajalskega programa znova dokazali odlično glasbeno simbiozo, ki briše razlike med glasbenimi zvrstmi. S prepletanjem klasične glasbe, popa in rocka ter narodno-zabavne glasbe so  potrdili, da glasba združuje na videz nezdružljivo ter s tem presega najrazličnejše, praviloma umetne delitve. S tem pa postaja stalnica, ki nas povezuje.

Da je vsaka glasbena zvrst univerzalna in nosi s seboj le  ljubezen in lepoto, so v nadaljevanju koncerta potrjevali sodelujoči glasbeniki: Ajda Kangler, Neli Jerot in Tjaša Padežnik,  Maruša Prapotnik, Šolski bend Gimnazije Slovenske Konjice, ansambel Gas, ansambel Udar, Šmentana dekleta in plesna skupina naše gimnazije.

Voščilo in dobre želje ob prihajajočih praznikih je s sklepno pesmijo posredoval Množični pevski zbor ŠC s solistko Urško Drofenik, izvajalski zasedbi dijakov pa so se pridružili tudi profesorji. Odziv  publike je dokazal, da nas je glasba povezala in v nas prebudila dobro in plemenito.

Koncertni program je nedvomno zadovoljil okus občinstva. Številni nastopajoči, prijetni  voditelji in obiskovalci so potrdili, da je 3. dobrodelni koncert Vesele note za praznične dni dosegel svoj namen in da dobrodelnost še živi med nami.

Mag. Mojca Koban Dobnik

Oglejte si tudi