Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
9°C
5°C
Oceni objavo

Prišla je Milena Zupančič!

V bajnem hramu učenosti pod Starim gradom je iz dneva v dan naraščalo pričakovanje. V mislih dijakov so se odvijali številni filmi, slike, vprašanja. Iskrilo se je od vznemirjanja. In končno so skozi velika okna zagledali njen očarljiv obraz. Iz mladostniških ust, ki so risala velik nasmeh, je bilo slišati le še: »Prišla je, prišla je!«

 

 

Igriva glasba iz saksofonov, ki sta jo pričarali Neli in Maruša, je Mileno Zupančič popeljala med dijake. Skodelica čaja, ki jo je s prvimi strokovnimi koraki postregel Uroš, je nakazala začetek potovanja po prostranih krajinah njenega življenja.

Milena – preprosta in veličastna, očarljiva, odkrita in pogumna – je v prijetnem pogovoru, ki sta ga vodili Iza in Nika, odpirala poglavja iz svojega osebnega in igralskega življenja. Bilo je, kot da bi se ustavil čas, čeprav smo imeli možnost in priložnost preživeti z njo dve polni uri.

Kroginkrog so jo obdajali dijaki obeh šol, Gimnazije in Srednje poklicne in strokovne šole Zreče. Prevzeti od njene veličine in preprostosti so skrbno spremljali vsak njen gib, sleherno izrečeno besedo.

Bilo je prostora le še za nežen zvok citer, s katerim nas je obogatila Martina, in otožen Monikin glas, ki je z melodijo Ko gre tvoja pot od tod nakazal konec čarnega potovanja.

Bilo je veličastno!

 

Marjana Cenc Weiss,

koordinatorka srečanja

 

 fotografije: http://www.sc-konjice-zrece.si/slo/index.php/2014-03-06-16-27-07/novice/item/292-milena

Oglejte si tudi