Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Razstava likovnih del in dobrodelna dražba

Z zbranim denarjem bodo gluhim, naglušnim in gluhoslepim pomagali do prepotrebnih tehničnih pripomočkov.
Zadnji četrtek v septembru je z dražbo epilog dobila  likovna kolonija gluhih slikarjev, ki je v začetku junija v organizaciji  Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče potekala na Konjiškem. Tridnevno likovno ustvarjanje je postreglo s čudovitimi  deli, ki odražajo lepote konjiškega mestnega jedra, Žičke kartuzije, Zlatega griča in še bi lahko naštevali.

Ob pomoči  gospe Hede Vidmar Šalamon, ki je postavila razstavo, so si obiskovalci lahko ogledali,  kako so gluhi in naglušni likovniki  začutili Konjice z okolico, prav tako pa so  z uspešno dražbo treh izbranih slik, osebam z okvaro sluha  pomagali do novih tehničnih pripomočkov. Dražili so slike Draga Jermana in  Staneta Intiharja, pri tem pa jim je pomagal priznan dražitelj Mitja Meršol. V sklad za nakup tehničnih pripomočkov so z nakupom slike svoj delež prispevali Občina Slovenske Konjice, konjiški odvetnik Matej Nečemer in Lions klub Slovenske Konjice.

Program sta povezovali  članica društva Nina Jeranko in tolmačica Marija Koser. Za dve glasbeni točki pa je poskrbela podporna članica društva Lara Podergajs. Na koncu dražbe se je v imenu uporabnikov,  ki potrebujejo prilagojene tehnične pripomočke, sodelujočim na dražbi, zahvalila Lucija Brumec.

Oglejte si tudi