Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Oživljanje mestnega jedra

Naše "zlate« Slovenske Konjice v letu 2016 praznujejo svoj 870. rojstni dan. Tudi z vašo pomočjo to očarljivo srednjeveško mesto danes ponuja prava doživetja prikupnega mestnega jedra in podeželske okolice, diha z umetnostjo in oblikuje vrhunske kulturne dogodke.

Želimo si, da bi nas to praznično leto združilo do te mere, da bi skupaj pobarvali mestno jedro Slovenskih Konjic s še bolj pestro paleto kulturnih, glasbenih, gledaliških, športnih, mladinskih, otroških, turističnih, ustvarjalnih, srednjeveških, sejemskih in drugih drugačnih dogodkov, saj bo tako življenje v našem mestu prijetnejše tako za nas domačine, kakor tudi za obiskovalce, ki k nam prihajajo od drugod.

 

Vabimo Vas, da v mestnem jedru Slovenskih Konjic (Stari in Mestni trg) najdete prizorišče za svoje aktivnosti, dogodke in delavnice, ki bi jih sicer izvajali znotraj vaših organizacij: manjši koncerti, javne vaje plesnih in glasbenih skupin, ulično gledališče, otroške delavnice, tematski sejmi, tržnice, pokušine, prikazi starih obrti …

Postavite jih na plano, podarite jih mestu in naj z njimi zadihamo tudi Konjičani.

 

Začnemo s prvim pomladnim dnem (21. 3.) in končamo z zadnjim dnem v letu (31. 12.).

 

K sodelovanju vabimo vse osnovne in srednje šole, vrtce, društva, glasbene in plesne šole, zavode, mladinske in študentske organizacije, vse ponudnike v mestnem jedru ter ostalo zainteresirano javnost, da v letu 2016 čim več svojih dogodkov organizirate v obnovljenem mestnem jedru Slovenskih Konjic in jih posvetite 870-letnici našega mesta.

Pri tem Vam bomo seveda v pomoč …

 

Osrednje zbirno mesto informacij za dogajanje na trgu bo na Turistično informacijskem centru Slovenske Konjice. TIC bo skrbel za usklajevanje urnikov, koordinacijo in promocijo dogajanja, prav tako pa bo v pisarni TIC-a na voljo vsa potrebna strokovna in svetovalna pomoč organizatorjem posameznih dogodkov. Vse potrebne informacije so Vam na voljo na spodnjih kontaktih:

TIC Slovenske Konjice

Stari trg 27, 3210  Slovenske Konjice;
T: +386 (0)3 759 31 10; F: +386 (0) 3 759 31 11; M: +386 (0) 51 444 141; 
E: info@tickonjice.si; I: http://tic.konjice.si; www.knjiznica-slovenskekonjice.si

Pomagajte nam ustvariti najlepšo rojstnodnevno voščilnico za naše Slovenske Konjice!

 

Občina Slovenske Konjice

 

Miran Gorinšek, župan



Povezave

tic.konjice.si

Oglejte si tudi