Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Konjice imajo srce

Naše Slovenske Konjice v letu 2016 praznujejo svoj 870. rojstni dan. S projektom "Konjice imajo srce" mu želimo domačini ponovno vdahniti življenje.

Slovenske Konjice, očarljivo srednjeveško mesto, ponujajo prava doživetja prikupnega mestnega jedra in podeželske okolice, dihajo z umetnostjo in oblikujejo vrhunske kulturne dogodke. Želimo si, da bi nas to praznično leto, v katerega smo že globoko zakorakali, združilo do te mere, da bi skupaj pobarvali mestno jedro Slovenskih Konjic s še bolj pestro paleto kulturnih, glasbenih, gledaliških, športnih, mladinskih, otroških, turističnih, ustvarjalnih, srednjeveških, sejemskih in drugih drugačnih dogodkov, saj bo tako življenje v našem mestu prijetnejše tako za nas domačine, kakor tudi za obiskovalce, ki k nam prihajajo od drugod.


K sodelovanju smo povabili lokalna društva, šole, vrtce, plesne šole, mladinske in študentske organizacije, zavode in druge organizacije in jih prosili, da v mestnem jedru Slovenskih Konjic (Stari in Mestni trg) najdejo prizorišče za svoje aktivnosti, dogodke in delavnice, ki bi jih sicer izvajali znotraj njihovih organizacij: manjši koncerti, javne vaje plesnih in glasbenih skupin, ulično gledališče, otroške delavnice, tematski sejmi, tržnice, pokušine, prikazi starih obrti … Prosili smo jih, da jih p
ostavijo na plano, jih podarijo svojemu mestu jih mestu, da bomo z njimi lahko zadihali tudi Konjičani. 

"Konjice imajo srce" je skupni projekt vseh Konjičank in Konjičanov, ki bo od prvega pomladnega dne pa vse do zadnjega dne v letu 2016 ponujal pester kulturni utrip v mestnem jedru.  Projekt bo živ skozi vse leto, zato k sodelovanju vabimo vso zainteresirano javnost, da v letu 2016 čim več svojih dogodkov organizirate v obnovljenem mestnem jedru Slovenskih Konjic in jih posvetite 870-letnici našega mesta.


Pri tem Vam bomo seveda v pomoč …

Osrednje zbirno mesto informacij za dogajanje na trgu je na Turistično informacijskem centru Slovenske Konjice. TIC bo skrbel za usklajevanje urnikov, koordinacijo in promocijo dogajanja, prav tako pa bo v pisarni TIC-a na voljo vsa potrebna strokovna in svetovalna pomoč organizatorjem posameznih dogodkov. Vse potrebne informacije so Vam na voljo na spodnjih kontaktih:

 

Stari trg 27, 3210  Slovenske Konjice; T: +386 (0)3 759 31 10; F: +386 (0) 3 759 31 11; M: +386 (0) 51 444 141; E: info@tickonjice.si; I: http://tic.konjice.siwww.knjiznica-slovenskekonjice.si

 

Pomagajte nam ustvariti najlepšo rojstnodnevno voščilnico za naše Slovenske Konjice!

Oglejte si tudi