Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Za zacelitev ran je potreben čas

Vodne ujme so tudi na Koroškem zelo prizadele družine z nepreskrbljenimi otroki. Zato je Zveza prijateljev mladine otrokom, ki so utrpeli poplave, omogočila brezplačen umik v specializirani tabor-Za velike nasmehe do majhnih ušesk v Počitniškem domu Vila v Kranjski Gori. Tabora se je udeležilo 29 otrok s cele Koroške. Odzvali so se otroci iz Črne, Mežice, Dravograda, Vuzenice in Slovenj Gradca. Zaradi šolskih obveznosti pa so nekateri žal ostali doma.

Za otroke so pripravili čudovit animatorski program, spremljali so jih usposobljeni animatroji, vzgojitelji, mentorji dobre volje. Zanje je bilo poskrbljeno v čudoviti topli, urejeni Vili za otroke in mlade. Program za otroke je bil animacijski, obarvan športno, zabavno, sproščujoče in predvsem zdravo. Za njih so skrbele tudi prijazne kuharice, ki so jih razvajale s hrano in ljubeznijo, jim pripravljale pet obrokov najbolj slastne hrane dnevno, ni pa manjkalo niti domačega peciva. Kranjska Gora - Kekčeva dežela je pravi raj za otroke in mlade - tudi družine, in v tem raju so bili otroci na varnem dobro oskrbovani, medtem ko so starši lahko mirno urejali svoje domove po povodnji. 

V tragičnih trenutkih, ko je vodna ujma nekaterim vzela vse, kar so imeli, so se v Kranjski Gori med otroci s Koroške stkale nove vezi prijateljstva, nepozabna doživetja in spomini, ki bodo živi še dolgo. Druženje v Kranjski Gori nas je povezalo za zmerom. Za nas pa je tudi zaveza za prihodnost. Otroci so v poplavah izgubili varen dom, svet v katerem so živeli je odnesla voda.

Mnogim se je v tistem trenutku namesto nagajivosti naselil strah, njihovi pogledi so čez noč postali resni in zaskrbljeni. Da se bodo zacelile rane, bo potreben čas, vendar brez pomoči odraslih tega otroci sami ne bodo zmogli. Prvi korak smo že storili s taborom v Kranjski Gori.

 

Vesna Lujinovič 

Oglejte si tudi