Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

ZDRAVA PREHRANA ZA AKTIVNE

Športno društvo Sele Vrhe je za člane društva organiziralo zanimivo predavanje o zdravi prehrani, ki ga je vodila Andreja Štekl, osebna svetovalka za zdrav in aktiven življenjski slog.

Zbrali smo se ob 17. uri na Turistični kmetiji Klevž, kjer nas je pričakala vedno nasmejana Andreja in nas najprej postavila na tehtnico, ki nam je poleg teže izmerila še različne vrednosti, kot so: delež vode v telesu, delež maščob, starost metabolizma ipd., ki so nam bolj natančno povedali, kaj našemu telesu primanjkuje oz. kaj bi bilo dobro spremeniti na področju prehrane in gibanja. Nato smo skozi predavanje izvedeli, kako pomembno je, da jemo zajtrk in kaj  jemo za zajtrk; koliko vode naj bi popili dnevno, da bi preprečili dehidracijo telesa; katere so dobre maščobe, dobre beljakovine in kateri so dobri ogljikovi hidrati. Andreja nam je razložila tudi, kaj je dobro pojesti 20 minut po zaključku vadbe za regeneracijo telesa.

Ob koncu predavanja smo imeli člani društva še ogromno vprašanj in dilem glede prehrane, ki jih bomo prihranili za naslednje predavanje. Želimo si namreč, da bi društvo še najprej skrbelo za naš zdrav življenjski slog.

Povezave

www.sele-vrhe.si

Oglejte si tudi