Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Zala Pečoler prvo ime 9. mednarodnega turnirja v Judu »Zavarovalnica Maribor Koroška open 2014«

V soboto in nedeljo, 15. in 16. novembra 2014, je v organizaciji Judo kluba Acron Slovenj Gradec v slovenjegraški Športni dvorani potekal 9. mednarodni turnir v judu »Zavarovalnica Maribor Koroška open 2014« za starostne kategorije do 14., 16. in 18. leta v posamezni konkurenci ter do 18. leta še v konkurenci ekip. Skupaj je na tatami stopilo 739 tekmovalcev iz 86 klubov in šestih državnih reprezentanc iz 24 držav.
Domačo ekipo je zastopalo 22 tekmovalcev, ki so se v močni mednarodni konkurenci dobro znašli in skupaj osvojili 8 medalj, od tega štiri zlate. Prvo ime turnirja je tako postala prav domačinka, Zala Pečoler, ki je nizala zmage kot po tekočem traku in osvojila zlato tako v starostni kategoriji do 16. kot tudi do 18. leta. V starostni kategoriji do 16. leta je bila proglašena za najboljšo tekmovalko turnirja. Poleg Zale sta zlato osvojila še Nuša Perovnik in Vinko Prevolšek. Urška Bernard je osvojila 2. mesto, na tretjem mestu so pristali Andrej Yankovskyy, Žan Kaizer ter Rok Pogorelc.

V ekipnem tekmovanju je med 15 ekipami slovenjegraška ekipa kadetinj, katero so sestavljale tudi tekmovalke iz drugih slovenskih klubov po zmagi nad ekipo Salzburga in 2. ekipo Izraela izgubile proti reprezentanci Kazahstana in osvojile 2. mesto v skupini ter se uvrstile v četrtfinale, kjer so premagale hrvaško ekipo Profectus iz Samobora in nato ponovno izgubile v polfinalu proti kasnejšim zmagovalkam, državni reprezentanci Madžarske. Za 3. mesto so izgubile še s češko državno ekipo in tako osvojile 5. mesto. Tudi tu se je odlično odrezala Zala Pečoler, ki je z zmago končala vseh pet borb.

Ekipa kadetov, ki so jo prav tako poleg Slovenjegradčanov sestavljali predstavniki drugih slovenskih klubov, je v  svoji skupini premagala reprezentanco Češke, ekipo Judo kluba Kaposvar iz Madžarske ter japonsko ekipo in osvojila prvo mesto v skupini. Nato se jim je zalomilo saj so v četrtfinalu izgubili proti avstrijski državni reprezentanci in končali s tekmovanjem. Konkurenco kadetov je sestavljalo 15 ekip, slavila pa je ekipa JK Edelweiss Rusije.

Večina ekip in tekmovalcev je ostala v Slovenj Gradcu še na dvodnevnih pripravah, ki so potekale v ponedeljek in torek.

Oglejte si tudi