Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Visoka zmaga Slovenije nad Alžirijo v Slovenj Gradcu

Slovenska rokometna reprezentanca je dobila edino pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom na domačih tleh. V Slovenj Gradcu je visoko premagala Alžirijo.

Potek tekme Slovenija : Alžirija:

Konec tekme: Slovenci so prvo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom, tega bo med 11. in 27. januarjem gostila Španija, opravili z odliko. Alžirci so v športni dvorani v Slovenj Gradcu gladko padli, k čemur je veliko pripomogla odlična obramba. Pri domačih so se najbolj izkazali Primož Prošt z 12 obrambami in Uroš Bundalo, Uroš Zorman, Gašper Marguč ter Dragan Gajić s po tremi zadetki. Ima pa zmaga 29:19 grenak priokus – poškodoval se je Urban Lesjak.

56' Slovenci imajo deset golov naskoka. Alžirci, ki prav tako potujejo na svetovno prvenstvo jim ne morejo parirati. 27:17

49' Lepa asistenca Bezjaka. V polno Uroš Bundalo, drugič danes. 25:13

47' Alžirski selektor skuša Slovence, ki so v naletu ustaviti z minuto odmora. 23:13

44' V slovenskih vratih blesti Primož Prošt, ki je v teh minutah zaklenil domača vrata. 21:13

39' Gledalci so zelo bučni, ko na igrišče pride Jože, ki s parketa čisti potne madeže. 18:12

36' Slovenci držijo visoko prednost, na drugi strani pa klop gostov protestira nad marsikatero sodniško odločitvijo. 17:11

Začel se je drugi polčas: Hiter zadetek Alžircev hitro kaznoval Jure Dolenec. 15:9

Polčas: Prvi del so predvsem na račun obrambe dobili Slovenci. Alžircem so namreč dovolili le 8 golov. 14:8

28' Trenutni najboljša strelca pri domačih sta kapetan Uroš Zorman in Dragan Gajić. Oba sta zadela trikrat. 14:8

24' Slovenci še naprej nadaljujejo z izvrstno obrambo. Poškodovanega Lesjaka je zamenjal Primož Prošt, ki ga na svetovnem prvenstvu ne bomo videli. 11:7

19' Urban Lesjak s hudimi bolečinami v kolenu odšepal z igrišča. Upajmo, da ni nič hujšega. 10:4

15' Prvič na tekmi je na parket vstopil Vid Kavtičnik, ki ga je občinstvo navdušeno pozdravilo. 8:4

14' Izjemna akcija Alžircev. S "cepelinom" zadel Bouakaz. 7:4

9' Izbranci Borisa Deniča so si prvih pet zadetkov dobro razporedili – doseglo jih je namreč pet različnih igralcev. Lesjak pri eni obrambi. 5:3

5' Po pričakovanjih so bolje začeli Slovenci, ki igrajo odlično obrambo. 3:1

1' Prvi zadetek na tekmi so dosegli domači. Strelec Luka Žvižej 1:0

Začetek tekme: Slovenija je začela v postavi Urban Lesjak, Jure Dolenec, Uroš Zorman, Luka Žvižej, Sebastian Skube, Miha Žvižej in Dragan Gajić.

15 minut do tekme: Tribune dvorane v Slovenj Gradcu so lepo polne. Koroška je v pričakovanju novega rokometnega spektakla.

Pripravljalna tekma, Slovenj Gradec, 30.december,1100 gledalcev;
SLOVENIJA - ALŽIRIJA 29:19 (14:8)
Gajić, Marguč, Skube in Bundalo po 3, Bezjak, Dolenec, Špiler, M. in L. Žvižej, Gaber in Zorman po 2, J. Dobelšek, Kavtičnik, S. Razgor po 1; Rahim 6, Boultif 3.
Sedemmetrovke: 4/4; 2/3.
Izključitve: 4; 2 min.


Varovanci Borisa Deniča so pred polnimi tribunami že v prvem polčasu tekmecem dali jasno vedeti, kdo je gospodar na parketu v tokratnem obračunu. V osmi minuti so povedli s 5:3, v 15. pa že z 8:4, takrat je prvič, odkar je selektor Denič, zaigral tudi Vid Kavtičnik, ki ga sicer ne bo med potniki za Španijo. Kljub številnim rotacijam je slovenska vrsta pridno plemenitila svojo prednost in v 21. minuti že vodila z 10:4.

Lesjak po poškodbi kolena brez SP-ja?
Nekoliko pred tem se je poškodoval vratar Urban Lesjak, ki naj bi predvidoma na SP zamenjal že prej poškodovanega Matevža Skoka(Urban si je poškodoval križne vezi). Namesto Lesjaka je v igro vstopil Primož Prošt, ki tako kot Kavtičnik (še) ni med tistimi, ki naj bi igrali tudi na prvenstvu. Kljub temu je Slovenija še naprej z dobro obrambo ohranjala prednost. Ob polčasu je bilo tako 14:8, v drugem polčasu pa je prednost le še naraščala.

Bundalo zadel za najvišjo prednost: 25:13!
V 40. minuti je znašala sedem golov (19:12), ob razpoloženem Proštu pa v 47. minuti dosegla že deset zadetkov (23:13). Uroš Bundalo je dve minuti kasneje tudi poskrbel za najvišjo prednost na tekmi (25:13).

Prihodnji konec tedna na Danskem!
Slovenci nameravajo prihodnji konec tedna sodelovati še na pripravljalnem turnirju na Danskem, kjer se bodo po vrsti pomerili s Črno goro, Tunizijo in gostitelji. Prvenstvo v Španiji se začenja 11. januarja, Slovenci bodo igrali v skupini C v Zaragozi

Oglejte si tudi