Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Uspešno izpeljali Altetiko brez meja

ABM je atletsko tekmovanje, ki poteka pod okriljem Atletske zveze Slovenije in je namenjeno mlajšim tekmovalcem. V letošnjem letu lahko tekmujejo otroci rojeni leta 2003 in mlajši. Tekmovanje je ekipno. Ekipo sestavlja 6 tekmovalcev.
Mlajši atleti in atletinje so se imeli v sredo, 29. 5. 2013, spet priložnost pomeriti med seboj v otroški atletski ligi - Atletiki brez meja. Tokratnega tekmovanja se je udeležilo sedem ekip, štiri iz domačega kluba, tri ekipe pa so prišle iz Koroškega atletskega kluba z Raven. Ekipe so se med seboj pomerile v metu vorteksa in obročev, skoku v daljino s palico, štafeti, teku na 150 metrov in poligonu.
Najboljši so bili tokrat atleti iz Raven, ki so zasedli 1. in 2. mesto. Na 3. mesto se je uvrstila ekipa Strele iz AKSG, v kateri so tekmovali Zala Sekavčnik, Mark Verčnik, Aljaž Prednik, Gaja Štaleker, Nina Hleb in Nejc Mojškerc. Ekipa Lubenic, prav tako iz AKSG, v postavi Ana Uranc, Eva Jeromel, Enja Al Hiasat, Nuša Lužnik, Lana Epšek in Lucijan Kotnik je bila četrta, peti pa so bili atleti ekipe Atletska liga, za katero so tekmovali Rok Laznik, Loti Založnik, Jaka Jeseničnik, Jan Vončina, Val Prednik, Ožbej Ovčar in Tisa Rodošek. Naši najmlajši atleti Lana Potočnik, Tija Brezovnik, Živa Uršej, Lana in Zoja Gnamuš, ki so se poimenovali Atletske oranžne majčke pa so bili sedmi.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju, saj v ospredju ni bila tekmovalnost, ampak predvsem sodelovanje brez katerega ni ekipnega uspeha.

Oglejte si tudi