Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Urška Bernard in Nuša Perovnik kadetski državni prvakinji v judu

V soboto, 4. februarja 2017 je v Športni dvorani Lukna v Mariboru, v organizaciji Judo kluba Branik Broker in Judo zveze Slovenije potekalo letošnje državno prvenstvo v judu za starostno kategorijo do 14. in 18. let.

V konkurenci starejših dečkov in deklic je nastopilo 230 tekmovalcev. JK Acron Slovenj Gradec je zastopalo 6 predstavnikov, ki so osvojili 3 bronasta odličja in sicer so se na zmagovalni oder povzpeli: Vid Kavnik, Klara Brodej in Neža Pečoler. Žiga Verčkovnik je osvojil 5. mesto. Po številčnosti in žlahtnosti medalj je JK Acron ekipno med 42 klubi v tej starostni kategoriji pristal na 20. mestu.

V konkurenci kadetov in kadetinj je nastopilo 150 udeležencev, slovenjgraški klub pa je prav tako zastopalo šest tekmovalcev. Domov so se vrnili s petimi odličji. Urška Bernard in Nuša Perovnik sta osvojili naslov državne prvakinje. Leon Bošnik, Andrej Yankovskyy in Rok Pogorevc pa so v svojih kategorijah pristali na tretjem mestu. Po številu in žlahtnosti osvojenih medalj je JK Acron ekipno med 26 klubi pristal na odličnem tretjem mestu.

Vsem udeležencem prvenstva, še posebej dobitnikom odličij iskreno čestitamo.

Oglejte si tudi