Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

Tek miru ob dnevu OZN

Zmagovalca 10-km preizkušnje domačina Tadej Grilc in Eva Zorman
Slovenj Gradec, 18.10.105

V mestu glasniku miru smo tudi letos obeležili dan OZN s Tekom miru, ki predstavlja enega od zadnjih rekreativnih tekaških prireditev sezone, in zadnjo daljšo tekaško preizkušnjo pred Ljubljanskim maratonom. Prav zato se rekreativci in tekmovalci radi vračajo v Slovenj Gradec in Tek miru  izkoristijo kot zadnji trening pred daljšo 21 oz. 42-kilometrsko preizkušnjo.
Na letošnjem Teku miru, ki ga je otvoril podžupan Mestne občine Slovenj Gradec Ksandi Javornik, so bili tudi predstavniki Mednarodnega združenja Peace run iz avstrijske Koroške, ki so se s plamenico pridružili uvodnemu Teku dobre volje.
Med udeleženci uličnih tekov je bilo največ učencev slovenjgraških osnovni šol.  Medalje so prejeli:

Zlato: Jaka Pogorevc, Žiga Pečnik, Mitja Kordež, Zala Sekavčnik,Ema Pika Raj, Rošer Maj, Jurač Žiga

Srebrno: Žiga Andrejc, Nika Kotnik, Eva Julija Smolčnik, Nina Repnik,Tevž Planinšec, Miha Krivec, Teo Pečnik, Nastja Smrtnik

Bronasto: Urban Prošt, Luka Temnikar, Zala Hendler, Matic Kobolt, Ožbej Sovinc, Ajda Krivec, Miha Hirtl, Tinkara Salmič.

10-kilometrsko progo sta najhitreje pretekla domačina Tadej Grilc, s časom 31:27, ter Eva Zorman, s časom 39:07. Druga v absolutni konkurenci sta bila Matej Šturm in Jana Koradej, tretja pa Peter Harold in Urška Pušnik. Med tekači, ki so tekli na polovični razdalji, sta zmagala Jože Škodnik in Mojca Semiprošnik, na drugo mesto sta se uvrstila Matjaž Krager in Majda Pušnik Hafner, na tretje pa Mitja Plazovnik in Simona Zorman..

Atletski klub Slovenj Gradec je bil v sodelovanju z Javnim zavodom Spotur, Športno zvezo Slovenj Gradec in Mestno občino Slovenj Gradec letos že devetič zaporedoma izvajalec te prireditve. 

Tekmovalci so bili z izvedbo tekmovanja zadovoljni, saj je bila proga dobro in nazorno izpeljana, obdelava rezultatov in razglasitve so potekala tekoče. Vsi udeleženci so prejeli majčke in bili vključeni v žreb nagrad, ki so jih za Tek miru prispevali: 

Estetika Miloševič, Fitnes center MEGAFIT, FIZKULTURNICA Ajda Hrastnik s.p., FIZKULTURNICA Matjaž Jeseničnik, Lajka, Solna pravljica, Zlati sijaj, A-real, Tinefrizer, Kava Bar Fantom, Pikado Namizno Nogometni Klub,  Okrepčevalnica Katica Gala Kebab, Kozmetični Salon Estetique Hofbauer, Mestna Kavarna Slovenj Gradec, Pizzerija Bumerang, Studio Lebri, 20 Prstov – Umetniško Ustvarjanje, Pohorc, Studio Lebri in Bar Joca, Reklame Kašnik, Acron.

Sponzorji prireditve so bili tudi: NLB, Zavarovalnica Maribor, Kostmann, Kopur, Johnson Controls Slovenj Gradec. Medijski Pokrovitelj pa Koroški radio.

 

 

Oglejte si tudi