Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje planincev – vodnikov Koroške v Mežici

Koroški meddruštveni odbor (MDO) vsako leto ob zaključku letne planinske sezone organizira srečanje planincev – vodnikov, inštruktorjev in predavateljev pri PZS. Letos je srečanje izvedlo Planinsko društvo Mežica v petek, 29. 11. 2013. Koroški MDO v tem obdobju uspešno vodi Dobnik Jože, sicer načelnik vodnikov pri PD Bricnik-Muta.

Naše strokovno in družabno srečanje je bilo v Mežici v tamkajšni dvorani Gasilskega doma. Zbralo se nas je  65, iz  Planinskega društva  Slovenj Gradec  nas je bilo 9. PD Mežica je omogočilo popoldanski ogled Podzemlja Pece. V kulturnem programu so nam zapeli in zaplesali  otroci domače osnovne šole, prisluhnili smo predstavitvi trekinga v Himalaji. Obiskal in nagovoril nas je tudi načelnik Vodniške komisije pri Planinski zvezi Slovenije Franc Gričar.

 

To vsakoletno srečanje ima pomemben delovni pomen, kajti vodniki si izmenjamo strokovne izkušnje, izpostavimo vprašanja in pobude, za katere želimo, da se vključijo v obravnavo v okviru delovnih skupin pri Planinski zvezi. Člani Koroškega MDO se na ta način aktivno vključujemo v te delovne skupine. Tako je bil v mesecu novembru v Ljubljani Zbor vodnikov  pri PZS, med tremi delegati  Koroškega MDO se je zbora udeležil tudi naš načelnik vodnikov Danilo Goljat.

 

V Mežici  je za svoje dolgoletno vodniško delo pri PZS prejelo priznanja kar 9 vodnikov našega PD. To so Jelenko Boris, Goljat Boris, Pisar Vojko,Wilhelm Andreja, Areh Primož, Djurič Jovo, Plevnik Stane, Rotovnik Jože in Zajec Miha.

 

Izdelani so že programi planinskih pohodov in tur za vsa koroška društva za leto 2014, prejeli smo jih  v CD obliki. To naše tradicionalno srečanje planincev - vodnikov  se vsako leto znova potrdi kot uspešna oblika strokovnega  meddruštvenega sodelovanja, hkrati pa tudi vse bolj cenjen družabni dogodek.

 

                                                                            Pripravila: Marjeta Škorja

                                                                                              vodnica PD Slovenj Gradec

Oglejte si tudi