Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Slovenjgraški rokometaši na tradicionalnem Zasavje-Cup turnirju

Zadnjo soboto v maju so v Rokometni šoli Alena Mihalja izkoristili za udeležbo tradicionalnega turnirja v mini rokometu Zasavje-Cup 2015.
Že šestnajstič so prireditelji gostili kar 34 ekip iz cele Slovenije. Tekmovali so v dveh  kategorijah dečkov in dveh deklic, in sicer rojenih leta 2004 ter leta 2005 in prej. Vsaka izmed ekip je odigrala vsaj tri in največ pet  tekem ter prikazala obilo rokometnega znanja. Tokrat so sestavo slovenjgraških ekip okrepili še igralci in igralka Rokometne šole Sebastjana Soviča.

 

Dečki 2004 so se pomerili z ekipami iz Kopra, Krim-Ljubljane ter Ribnice. Zabeležili so  en poraz, en neodločen izid in eno zmago, kar jim je prineslo drugo mesto v skupini. Žal pa so v nadaljevanje tekmovanja napredovala le prvo uvrščena moštva.

 

Deklice 2004 so v polfinalu izgubile proti končnim zmagovalkam iz Novega Mesta in na koncu za las zgrešile bronasto medaljo ter končale na solidnem četrtem mestu.

 

Deklice 2005 so v malem finalu visoko  premagale ŽRD Litija s šestimi goli razlike ter se veselile bronaste medalje.

 

Malo nepričakovano, vendar več kot zasluženo, je najvišjo stopničko v kategoriji dečkov 2005 osvojila ekipa DRŠ  Alena Mihalja. Z nasprotniki v finalu -  ekipo iz Kopra, so se naši fantje pomerili že v predtekmovanju in obe tekmi  odigrali neodločeno. Ker se  finale ne more končati z neodločenim rezultatom,  so po razburljivem streljanju »sedemetrovk« in  po obrambi vratarja Alena Kneza naslov najboljšega osvojili igralci slovenjgraške rokometne šole.

 

Po izboru najboljših peterk turnirja med dečki in deklicami so dekleta in dećki iz Slovenj Gradca imeli  kar tri člane – v kategorijah 2005 so izstopali: Jurij Wastl, Nejc Hriberšek in Alja Mihalj.

 

Slovenjgraške ekipe so zastopali:

 

Ekipa dečkov letnik 2004: Žak Skočir, Filip Štumpfl, Aljaž  Pikl, Jurij Wastl, Miha Soršak, Tim Kozeljnik, Jaka Miklavžina, Žan-Luc Krajnc Kramer, Nejc Hriberšek in Anže Hren.

 

Ekipa dečkov 2005: Jurij Wastl, Miha Soršak, Nejc Hriberšek, Alen Knez, Miha Vovk, Lovro Jelenko, Maksi Gašper.

 

Ekipa deklic 2004: Jerneja Mohorič, Živa Smolnikar, Maša Popič,  Alja Mihalj, Nika Smrekar, Julija Belovič, Živa Perovec, Kaja Priteržnik, Suri Razgoršek in Ajša Mihalj.

 

Ekipa deklic 2005: Alja Mihalj, Nika Smrekar, Julija Belovič, Živa Perovec, Kaja Priteržnik, Suri Razgoršek in Ajša Mihalj.

 

Oglejte si tudi