Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Slovenj Gradec klonil po podaljških!

Za rokometaši je osmina finala Pokala za moške. Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 je pričakal prvoligaško ekipo RK Istrabenz plini Izola. Nabito polna dvorana, ki je spominjala na zlate čase slovenjgraškega rokometa, je pričakovala novo zmago, ki pa je žal ni dočakala. Korošci so po štirih zaporednih zmagah v prvenstvu izgubili po podaljških in se poslavljajo iz pokalnega tekmovanja.

V prvem polčasu smo gledali zelo zanimivo in razburljivo tekmo. Ko so Slovenjgradčani povedli za 4 zadetke(11:7), se je zdelo, da je Izola v škripcih, a nespametne izključitve v končnici prvega polčasa (domači so igrali z 2 igralcema manj v polju) so omogočile Izoli ujeti priključek; ob polčasu je bil rezultat tako 12:11 za domače.
 

Drugi polčas je minil v enakovredni igri; ko so sedem minut pred koncem domači igralci povedli za 2 zadetka, (25:23), se je zdelo, da je tekma odločena. Še 80 sekund pred koncem tekme so imeli Slovenjgradčani vodstvo dveh zadetkov, a Izolani so se uspeli rešiti in izenačili na 26, kar je privedlo do podaljškov.

Izola je zopet povedla za 2 zadetka (k čemur je pripomogla izključitev domačega igralca Podstenška v zaključku tekme), po petminutnem podaljšku so gostje vodili 28:29. Kobolt je s 7-metrovko izenačil na 29, potem pa je na sceno stopil gostujoči vratar Kevič, ki je obranil dve stoodstotni priložnosti Slovenj Gradca. Napredovanja v četrtfinale pokala so se tako veselili Izolani, ki so se pri tem pridružili Cimosu, Celju, Mariboru, Grosuplju, Trimu, Gorenju in Dravi. Žreb četrtfinalnih parov bo potekal 13. novembra. 


Igralce rokometnega kluba Slovenj Gradec pa že v soboto v domači športni dvorani čaka nova težka preizkušnja, ko v goste prihaja stari znanec Slovan!



Oglejte si tudi